Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"SKINUO" MÜLLERA

Messi: Ovaj rekord je užitak, ali najbitnije je da smo mi ostali prvi

Leo Messi (1)
Reuters
10.12.2012.
u 09:56

– Ako budem mogao, zabit ću još koji gol kako bih otežao rušenje mog rekorda onom igraču koji će to pokušati – kaže Messi

Od Lea Messija rijetko ćete čuti velike riječi, čak i u trenucima kad mu se svijet klanja zbog novog nevjerojatnog rekorda, on ostaje "dečko iz kvarta". U utakmici Barcelone kod Betisa (2:1) srušio je velikana Gerda Müllera koji je u jednoj kalendarskoj godini (1972.) zabio 85 golova – Argentinac je zabio svoj 86. u 2012. godini...

– Moji golovi imaju svrhu osvajanja naslova za momčad. Naslovi u prvenstvu, Kupu kralja ili Ligi prvaka važniji su od bilo kakvih osobnih rekorda. Moj cilj od početka sezone bio je osvajanje novog naslova u Primeri – rekao je skromni Messi.

>> Messi je svjetski rekorder! Zabio 86 komada

Do kraja godine pokušat će učinak još podebljati.

– Ako budem mogao, zabit ću još koji gol da bih otežao rušenje mog rekorda onom igraču koji će to pokušati. Zaista bih želio nastaviti ovako. Naravno da je užitak i sjajno je držati takav rekord, ali najvažnije je pobjeđivati i sačuvati bodovni razmak na vrhu. Sretan sam što opet igram nakon što sam se prepao nekidan – rekao je Messi aludirajući na blagu ozljedu.

On je definitivno glavni kandidat za Zlatnu loptu, no kaže:

– Ako Iniesta pobijedi, bit će to zasluženo zbog svega što je učinio, zbog načina na koji igra. To će također biti nagrada za cijelu svlačionicu.

A Argentincu stižu čestitke od nogometaša diljem Europe.

"Svaka čast mom prijatelju Mesiju. Kakav rekord!", javio se Lukas Podolski preko Twittera.

"Sa Betisom smo odigrali vrlo intenzivnu utakmicu, zato ova tri osvojena boda (pobedom od 2:1 Mesijevim golovima) ovoliko prijaju. Veliku čestitku upućujem i Leu. Ono što radiš je - impresivno!", poručio mu je Iniesta.

"Čestitke za Lea Mesija! Novi rekord za najboljeg na svetu! Veliki zagrljaj", napisao je Ezequiel Lavezzi, Messijev suigrač iz reprezentacije.

Uživajte u svih Messijevih 86 pogodaka ove godine...

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
11:24 10.12.2012.

odkad se nabija lopta igrač najfinije tehnike i divnog karaktera klasu iznad suvremenika i najbolji svih vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije