Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I GOSPA U POMOĆI

MAX! otkriva: Što su u Međugorju pripremili za reprezentativce

Međugorje reprezentacija (1)
Foto: Zoran Grizelj
1/7
24.05.2013.
u 15:30

Max je obišao kompleks Sport-centar u kojem će se hrvatska nogometna reprezentacija pripremati za nastavak kvalifikacija za SP 2014.

Novi broj sportskog tjednika Max donosi priču o pripremama vatrenih u marijanskom svetištu u Hercegovini.

Tereni, hotel, fitness, bazeni, sauna, jacuzzi, restorani... Sve to ponuđeno je hrvatskoj reprezentaciji koja će pripreme za susret sa Škotskom početi 27. svibnja u Međugorju, prvi put u povijesti naše A-vrste.

Tjedan međugorskog mira sigurno će dobro doći reprezentativcima kojima je sezona tek završila, i kojima uz nastavak treninga i rada svakako treba i malo odmora. Sport-centar u Međugorju za to im je dobra lokacija. A tu je i marijansko svetište, koje nogometaši već tradicionalno posjećuju odlazeći na obližnje Brdo ukazanja, Križevac, ili molitvu u crkvi. Neki se odluče i za posjet nekoj od zajednica koje se brinu o napuštenoj djeci. Uz to što je centar vjerskog turizma, Međugorje tako postaje i centar sportskog turizma.

Poznata sredina

Izbornik Igor Štimac nedavno je posjetio Međugorje, obišao je Sport-centar i još jednom se uvjerio u kvalitetu koju nudi nogometašima za pripreme. Cijeli sportski kompleks obišao je u pratnji vlasnika Nike Dodiga.

Štimac je kazao da bi igrači u tom centru trebali pronaći mir u pozitivnom okruženju, što je, kako kaže, nužno za stvaranje dobrog ozračja koja bi hrvatsku reprezentaciju trebala nositi do nova tri boda u igri protiv Škotske. Izbornik je u Međugorje dolazio i prije, kao trener Zagreba, a čest je gost u tom marijanskom svetištu u kojem se, priznaje, osjeća kao kod kuće. Došao se samo uvjeriti u kvalitetu terena, a zatražio je da u funkciji budu i bazeni međugorskog Sport-centra u kojemu se dok ga je Štimac obilazio pripremao i tenisač Ivan Dodig.

– Provjerio sam kvalitetu terena. Apsolutno zadovoljava sve uvjete koje tražimo. Sedam dana bismo koristili međugorsku tišinu i mir i radili. Gotovo svi igrači su ovdje već bili i našli svoj mir. Dobar dio igrača bili su u Dinamu i Hajduku koji su tu često bili na pripremama, a gotovo svi naši reprezentativci su kao igrači ta dva kluba i našli inozemne angažmane – kazao je Štimac za Radio Mir Međugorje uvjeren da će im boravak u tom svetištu pomoći u osvajanju nova tri boda.

Mnogima je pomogao. Nemoguće je pobrojiti sve vrhunske sportaše koji su svoj mir tražili i našli u Međugorju. Gianluigi Buffon, Roberto Mancini, Francesco Toldo, Stipe Pletikosa, Goran Ivanišević... A brojni su i oni koji su se pripremali u Sport-centru.

Prvo je bio zamišljen kao mali rekreacijski centar s jednim nogometnim igralištem, teniskim terenom i malim bazenom, no danas je to moderan sportsko-rekreacijski centar smješten na više od 100.000 četvornih metara koji nudi vrhunske sadržaje i za pripreme profesionalnih sportaša.

Zahtjevni gosti

U Međugorju su se pripremale nogometne i rukometne reprezentacije BiH, Dinamo, Hajduk, Split, Željezničar, Sarajevo, Rijeka, Zagreb, Hrvatski dragovoljac, ruski klub Kamaz, ruska reprezentacija, moskovski Lokomotiv...

– Uz sportske uvjete koji zadovoljavaju i najzahtjevnije sportske kolektive, Sport-centar okružen šumom, vinogradima i voćnjacima, s raznovrsnom florom i faunom, posjetiteljima jamči ugodan boravak – kažu u Sport-centru zadovoljni da će imati priliku ugostiti i najveći sportski brend s ovih prostora – hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Vatreni dolaze 27. svibnja, a u Međugorju će boraviti do 2. lipnja, kada pripreme nastavljaju u Zagrebu. Susret sa Škotskom igra se 7. lipnja.

– Imamo dobra dosadašnja iskustva s vrhunskim sportašima i klubovima, te njihovim pripremama. Zadovoljstvo nam je što nakon hrvatske mlade reprezentacije, igrača do 21 godinu, možemo ugostiti i A-reprezentaciju. Možemo udovoljiti svim njezinim zahtjevima – kazao je direktor Sport-centra Branimir Butigan.

– A njihov zahtjev, koji se razlikuje od zahtjeva svih dosadašnjih klubova i gostiju tog sportskog kompleksa, pojačana je sigurnost, pa ćemo im i u tome izaći ususret.

Reprezentativci će biti smješteni u hotelu “Grande casa” u samom središtu Sport-centra.

– Bit će smješteni odmah uz terene, dok su za hotel i bazene tražili najviše sigurnosne uvjete. U tom dijelu će centar biti i zatvoren kako nitko ne bi mogao ometati reprezentativce. Cijeli kompleks neće biti zatvoren, a veći dio njihovih treninga bit će zatvoren za javnost – kazao je Butigan te dodao da s igračima i stručnim stožerom u Međugorje stiže i njihov kuhar.

Hrvatski nogometni savez priprema i susrete s navijačima te nekoliko otvorenih treninga.

Prvo je bilo planirano da će igrači biti smješteni u hotelu “Villa Regina” u kojem tradicionalno odsjedaju i nogometaši Dinama, ali se od toga odustalo jer bi igrače bilo teško prevesti do tog hotela u blizini crkve uz brojne navijače vatrenih, ali i inozemne hodočasnike, kojih će tih dana sigurno biti u Međugorju. U tom hotelu, u kojemu je Štimac čest gost, spavat će obitelji igrača, njihove supruge, djeca... čiji je dolazak također najavljen u Međugorju tih dana.

Kada se pročula vijest o dolasku vatrenih, u Hercegovini je nastalo oduševljenje, ali se ipak postavlja pitanje i o izgradnji nacionalnog nogometnog kampa za pripreme reprezentacije u Hrvatskoj za koji je već postavljen i kamen temeljac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije