Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još nije eksplodirao

Max otkriva kako se razvija Dino Špehar: Cvita mi puno pomaže!

Dino Špehar (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
06.10.2012.
u 08:00

- On zasad nije pružio ono što smo od njega očekivali, zbog čega je i doveden

“Dino Špehar jedan je od dvojice najvećih talenata u Hrvatskoj, drago mi je da smo ga uspjeli dovesti ovdje jer za njega se otimalo pola Europe”, govorio je u kolovozu 2011. izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Osamnaestogodišnji ofenzivni veznjak doveden je s namjerom da vrlo brzo zaigra za seniore Dinama, ali trenutačno i dalje nastupa za juniore, a čini se da bi tamo mogao provesti još dosta vremena.

- On zasad nije pružio ono što smo od njega očekivali, zbog čega je i doveden. Igrajući za seniore Osijeka pokazivao je upečatljive igračke sposobnosti, ali sada je malo zastao u razvoju. No, ipak su u Dinamu veća konkurencija, veći pritisak i odgovornost – rekao je šef omladinske škole Dinama Romeo Jozak te zatim malo povukao kočnicu...

- To ipak ne znači da mi od njega odustajemo. Kroz naš pogon, kroz Lokomotivu i Radnik, možemo iz njega izvući onaj potencijal koji svakako posjeduje. No, u ovom trenutku ne možemo jamčiti kakvu će on karijeru napraviti, hoće li biti igrač za Lokomotivu, Dinamo ili, pak, Manchester United.

Teško je bilo bez mog Osijeka

Prošla sezona za Špehara nije bila za pamćenje, Dino je kombinirano igrao za kadete i juniore, postigao svega pet pogodaka, a usto se - dvaput potukao sa suigračima.

- Cijelu prošlu sezonu sam se tražio, nije mi bilo lako. Ipak sam se prvi put odselio, ostavio sam u Osijeku i prijatelje i obitelj – rekao nam je u srijedu nakon utakmice juniora Lokomotive i Dinama Špehar, koji se, unatoč tome što su plavi izgubili 1:3, istaknuo s nekoliko lijepih poteza.

- Ovo mi je druga sezona i mogu reći da sada igram svoj najbolji nogomet. Zahvalio bih se treneru Igoru Cvitanoviću koji mi puno pomaže. Kod njega napredujem, vidi se poboljšanje u tehničkom i taktičkom smislu. S druge strane, pronašao sam prave prijatelje, a najviše se družim s Hrvojem Plumom kojeg poznajem iz Osijeka. Potpuno sam raščistio glavu, a to je vrlo bitno - rekao je Dino.

A da je sve raščistio odmah se vidi i po njegovim igrama. U sedam nastupa ove sezone postigao je tri pogotka, a ima i dvije asistencije.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju sportskog tjednika Max, u kojem, između ostalog, možete pročitati i priče obitelji dvaju velikih nogometnih talenata, Halilovića i Bašića!

Ključne riječi

Komentara 5

LJ
@LjutiHrvat
09:49 06.10.2012.

doveden je da osijek pusti dinamu utakmicu prije godinu dana . i što sad nije ispunjeno u očekivanjima?

DU
Deleted user
09:58 06.10.2012.

Mozda eksplodira nagodinu u euroligi kad Dinamo torpediraju kao ove i prošle godine.

Avatar mohito
mohito
10:46 06.10.2012.

a mozda hajduk prodje drugo predkolo (a i to sta pocinje od drugog predkola a ne od prvog moze zahvalit dinau i koeficijentu) pa i on zaigra u euroligi i pokaze svima kak se igraju eurotekme....hehehe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije