Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom, Alex

Max! donosi: Sedam stvari po kojima ćemo pamtiti Fergusona

Ferguson
Press Association/PIXSELL
16.05.2013.
u 21:58

Zamjeri se Alexu, i gotov si. To znaju Ince, Hughes, Kančeljskis, Beckham, Van Nistelrooy...

Sir Alex objavio je umirovljenje i u svijetu nogometa zavladao je šok. Nedostajat će medijima, navijačima Uniteda, neutralcima pa i suparnicima. Mourinho “Special One”? Taman posla. Samo Alex Ferguson.

01: Alexove minute

Manchester United ima nepovoljan rezultat, ali četvrti sudac pokazuje koliko će se minuta još igrati i koliko vremena vragovi imaju za zabijanje odlučujućeg pogotka. Viđeno nebrojeno puta, a najdulje će se pamtiti preokret od 0:1 do 2:1 u nadoknadi finala Lige prvaka 1999. protiv Bayerna.

02: Žvakanje gume

Svaki puta kad bi ga kamera fokusirala, uhvatila bi i prepoznatljivo ritmičko kretanje njegovih čeljusti. Industrija žvakaćih guma morala bi mu dati titulu počasnog predsjednika.

03: Otrovan jezik

“Kažu da je Wenger inteligentan, da zna pet jezika? Mi imamo 15-godišnjaka iz Bjelokosne Obale, isto zna pet jezika” ... “Cilj mi je bio zbaciti Liverpool s njegovog je..nog postolja” ... “Inzaghi je rođen u zaleđu” ... “Benitez mora da je poremećen” ... “Real je mafija.” Tko će sad izvaljivati pikantne fraze sa škotskim naglaskom?

04: Izoštren njuh

I Francuzi otpisali Cantonu. Fergie je u njemu vidio spasitelja i doveo ga iz Leedsa za bagatelu. Šest mjeseci poslije, “Kralj Eric” doveo je United do prvog naslova u 26 godina. Ukupno do četiri Premiershipa u svojih pet sezona.

05: Vjerovao je mladima

Ferguson je 1995. u momčadi imao Beckhama, Scholesa, Butta, Giggsa, braću Neville. Prosjek šestorke: 20 godina. Alan Hansen, bivši Liverpoolov kapetan, ocijenio je da United neće “ništa osvojiti s klincima.” U idućih šest sezona, klinci su bili prvaci – pet puta.

06: Alexovo feniranje

To je doživio vjerojatno svaki nogometaš Uniteda: zajapureni Škot unosi se u lice “grešniku”, urla na njega i vrelim ga dahom “fenira”. Kažu da su pred njim i poznati “alfa-mužjaci” Roy Keane i Jaap Stam bili manji od makova zrna.

07: Nepokolebljivost

Zamjeri se Alexu, i gotov si. To znaju Ince, Hughes, Kančeljskis, Beckham, Van Nistelrooy... Kad mu se nije svidjela autobiografija Jaapa Stama, ugledao ga je na benzinskoj, dovezao se do njega i priopćio mu: “Prodali smo te Laziju za 22 milijuna eura, sutra putuješ.”

Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>>Poll: Ferguson me odgovorio od mirovine nakon 'slučaja Šimunić'

>>Ferguson se pobjedom oprostio od Old Trafforda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije