Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA CRVENU ZVEZDU

Mandžukić nije prvi: Prosinečki je zabio u finalu 1991.

Robert Prosinečki
Screenshot Youtube
Autori: av/VLM, if
25.05.2013.
u 22:52

Žuti je zabio u raspucavanju s bijele točke za Crvenu zvezdu u finalu protiv Marseillea koje je završilo 5:3 za Beograđane

Tvrdnja kako je Mario Mandžukić prvi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka - nije točna. Doduše, prvi je koji je zabio iz igre, ali u finalnom ogledu tadašnjeg Kupa prvaka strijelac je davne 1991. bio je Robert Prosinečki. Zabio je za Crvenu zvezdu protiv Marseillea u raspucavanju jedanaesteraca.

Nakon 120 minuta utakmice koja se igrala u Bariju, beogradski klub uzeo je naslov boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:3). Jednog je realizirao i slavni Žuti (u videu od 2:15).

Inače, Mandžukić je deseti Hrvat koji je zaigrao barem jednu minutu u finalu, a 14. koji je bio u kadru. Sedmi je koji je osvojio naslov, nakon Prosinečkog, Bokšića, Bobana, Šukera i Bišćana.

>> Mandžo s hrvatskom zastavom predvodio slavlje Bayernovih igrača pred navijačima

>> Sretni Bayern osvojio Ligu prvaka! Mandžukić strijelac!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije