Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska

City nakon 44 godine ima naslov u rukama

Yaya Toure
AFP
06.05.2012.
u 16:44

U 37. kolu engleske lige Manchester City je na gostovanju kod Newcastlea slavio s 2:0. Tako je Mancinijeva momčad kolo prije kraja blizu osvajanja naslova. U posljednjem kolu City igra kod kuće protiv QPR-a

Ludnica, čista ludnica koja je bila na granici masovne histerije zbog pobjede njihova kluba, zahvatila je u 16.20 sati navijače Manchester Cityja. Naime, tada je sudac Webb označio kraj utakmice u Newcastleu.

U kojoj je City pobijedio s 2:0 i stigao na koračić do naslova prvaka. Stoga ne čudi skakanje, pjevanje, vikanje ali i suze Cityjevih navijača. Zaplakao je i Mike Summerbee, igrač koji je svojim pogotkom još 1968. gofine donio zadnji naslov prvaka Cityju. Bio je sad u Newcastleu i nije mogao sakriti suze radosnice. I zaslužio je Manchester City slavlje, nakon što su matirali svog najvećeg suparnika, Manchester United, sad su preskočili i ovu tešku prepreku i tako su blizu uspjehu. Samo ne smiju prokockati ovakvu priliku, igraju u zadnjem kolu s Queens Park Rangersom.

Pobjeda im jamči naslov, bez onzira na to što napravi United. City je bio bolji od Newcastlea, imao je više prilika, a Yaya Toure se s dva pogotka (70. i 89. minuta) pobrinuo za pobjedu i ovo veliko slavlje.

– Ne, nije gotovo i dalje tvrdim da prvenstvo nije gotovo, mi moramo uzeti još tri boda za tjedan dana. Imamo veliku šansu, ali i još jednu utakmicu. Moramo ostati normalni još tjedan dana, ništa nećemo mijenjati. Mi smo ti koji možemo izgubiti, sve ovisi o nama. A QPR neće biti lagani suparnik, oni se bore za ostanak – ni dalje neće Roberto Mancini ne želi svoj City proglasiti prvakom.

– Ne bih ni ja rekao da jednom rukom držimo trofej, treba dobiti i tu zadnju utakmicu, tek onda možemo pričati o naslovu – dodao je dvostruki strijelac Yaya Toure.

Poraz Newcastlea otvorio je veliku priliku Tottenhamu da se učvrsti na četvrtoj poziciji. No, nije počelo dobro za Spurse, gubili su 1:0, imali igrača manje (isključen Rose), ali su stigli do izjednačenja, Adebayor je pogodio iz jedanaesterca.

U posljednjem kolu Tottenham igra kod kuće s Fulhamom, pobijedi li, a Arsenal ne pobijedi kod WBA, Spursi mogu biti treći. Modrić je odgirao svih 90 minuta.

Ivan Klasnić jer igrao zadnje 22 minute u remiju Boltona, Nikica Jelavić u 90 minuta igre nije zabio kod budućeg drugoligaša Wolverhamptona.

Rezultati 37. kola: Newcastle - Manchester City 0:2 , QPR – Stoke 1:0, Bolton – WBA 2:2, Aston Villa – Tottenham 1:1, Wolverhampton – Everton 0:0, Fulham – Sunderland 2:1, Manchester United – Swansea 2:0.

Poredak: Manchester City 86, Manchester United 86, Arsenal 67, Tottenham 66, Newcastle 65, Chelsea 61 (-1)

Ključne riječi

Komentara 1

MA
maxxxx
12:12 07.05.2012.

Junaci, daj se informiraj malo, možeš i iz drugih novina, neće ti škoditi. U Premiershipu odlučuje gol-razlika, tako da Cityju pobjeda u zadnjem kolu NE jamči naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije