Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objasnio se

Mamić: Moji su ispadi posljedica nemoći kad civilizirani način ne ide

mamić (1)
Željko Hladika/PIXSELL
28.03.2012.
u 19:58

Zdravko Mamić gost je emisije "In medias res" na HTV-u, a osvrnut će se na kriminal u hrvatskom nogometu, korupciju, na ministra Jovanovića...

– Pozivam Jovanovića da podnese ostavku jer je nekompetentan da obnaša svoju funkciju. On bi trebao služiti narodu, a ne glumiti suca svemu i svačemu. Način na koji on govori o nogometu sramotan je. On mora individualizirati krivnju, a ne optuživati kolektiv – na početku je poručio Mamić.

– Jako mi je žao što gospodin Jovanović nije želio sučeliti se sa mnom u ovoj emisiji – dodao je Mamić.

– Što on govori, pa Dinamo u 12 godina ni dana nije bio blokiran, mi nikad ne kasnimo s plaćama. A oni nama svejedno stalno šalju kontrole, inspekcije... Neka se primi pravoga posla, a ne da se iživljava na meni, mojoj obitelji, Dinamu – dodao je Zdravko Mamić.

Objasnio je zašto ima česte ispade.

– Ispričavam se za svu štetu koju sam napravio svojim ispadima, no oni su posljedica nemoći da se civiliziranim načinom nešto napravi – rekao je izvršni predsjednik Dinama.

Misli da u Hrvatskoj postoje dvostruki kriteriji.

– Sramotno je da nijedna institucija ne reagira na one koji mi prijete smrću, na one koji vrijeđaju moju djecu, moju ženu, moju majku.

Voditelj Petar Vlahov pitao ga je za agenciju njegova sina Marija.

– Prije 15 godina bio sam van Dinama, no tada sam ulagao u mlade igrače. Moj sin nikada, ali nikada, nije napravio neki posao u Hrvatskoj. On nikada nije radio u moju korist. A nedavno je i vratio licencu tako da nas više ne mogu optuživati. Ako je bilo sukoba interesa, onda potpisujem da me odmah pošalju na Goli otok. Na mnogim igračima sam i izgubio. Samo na Eduardu da Silvi više od milijun eura.

Zašto niste pohvalili akciju USKOK-a i uhićenje Širića, pitao ga je voditelj. No, Mamić nije dao smislen odgovor.

– Da sam šest mjeseci šef policije, uhvatio bih sve dilere i kriminalce. Ja sam dečko s asfalta, više sam na ulici nego semafor.

– Svjestan sam da sam i ja na neki način meta USKOK-a, otvoren je lov na mene.

Odlazak Markovića i Bilića? Imate li favorite za njihova nasljednika?

– Savez neka radi svoj posao, dosta mi je toga da govore da Mamić arbitrira. No, ja sam Biliću rekao da želim da ostane izbornik, na što mi je on rekao da nema šanse. I onda iz toga neki izvuku da ja želim destabilizirati reprezentaciju – rekao je Mamić i zaključio:

– Ako me već pitate, moji favoriti za Bilićeva nasljednika su Cico Kranjčar i Ćiro Blažević.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar valic
valic
11:06 29.03.2012.

e mamiću

BS
bstrabi2
11:19 29.03.2012.

Mamić je upravu.Kada kaže da Jovanović nije za taj posao.On je kontra hrvatske.I kao takav nemre se brinut o sportu o obrazanji hrvatske djece.Mamić je na svoju ruku,ali kad vam neko prijeti da če vam pobiti obitelj.To je velika stvar,a Ostojić kao da ga to ne intresira....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:36 29.03.2012.

Cijeli sustav oko njega je u raspadu ili pod istragom,...a on trazi ministrovu ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije