Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak pobjede

Mamić ga je silno želio, ali "Magla" je bio odlučan, ili Hajduk ili ništa

'02.08.2012., Stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk Split - FC Inter Milano. Anton Maglica i Yuto Nagatomo. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Tino Juric/PIXSELL
03.03.2013.
u 17:43

- Trener Krstičević odlično nas je spremio, možemo trčati do sutra. Idemo držati tu drugu poziciju, sezona je dobra, premda smo prosuli dosta bodova

Skrio se u Makarskoj, bio je kraj lipnja, more je bilo dovoljno toplo dovoljno toplo da se okupa, ali nije prestajao trenirati ni trenutka. Dok se Anton Maglica spremao za žestoke pripreme Miše Krstičevića, znao je da želi samo u Hajduk, Zdravko Mamić ga je silno želio dovesti u Dinamo. Osijeku je za, tada 20-godišnjeg napadača, mladog reprezentativca, ponudio 400 tisuća eura plus udio u budućem transferu. Naravno, Osijek je prihvatio Mamićeve eure, ali Maglica, koji je već tada klub dao na arbitražu, bio je jasan.
- Želim samo u Hajduk – poručio je \"Magla\".
U dogovoru s Hajdukom povukao je arbitražni zahtjev, mogao ga je Poljud dobiti besplatno, ali radi dobrih odnosa s Osijekom \"bijeli\" su pristali na 300 tisuća eura odštete. Maglica je sada Hajduku počeo opravdavati svoj dolazak u Poljud, s dva gola Cibaliji u Vinkovcima potvrdio je sve ono što se znalo i prije, da je kvalitetan napadač i da ima osjećaj za zatresti mrežu. Trebalo mu je vremena za prilagodbu, tek je posljednjih pet prvenstvenih utakmica odigrao svih devedeset minuta i u njima je tri puta zatresao mrežu. Uostalom, za Hajduk zabija svake 193 minute i po tome je broj jedan u Krstičevićevoj momčadi. Puno je onih, koji drže da bi Maglica morao igrati prvu špicu, ali Krstičević ima svoju viziju, stavio ga je malo polulijevo i sada je to opravdano. Oba gola Cibaliji Maglica je postigao kada se ubacio s lijeve strane.
- Sretan sam zbog dva gola, cijela momčad je igrala dobro, posebno Vuković, Vršajević i Caktaš.  Vuković mi je dva puta asistirao, užitak je igrati s njim – kazao je Maglica.
Hajduk je protiv Cibalije, unatoč srijedi i derbiju s Dinamom, pa putovanju u Vinkovce, djelovao moćno.
- Trener Krstičević odlično nas je spremio, možemo trčati do sutra. Idemo držati tu drugu poziciju, sezona je dobra, premda smo prosuli dosta bodova – rekao je Maglica.
Pobjeda nad Cibalijom sjela je i Miši Krstičeviću. S klupe je vukao odlične poteze, posebno vrijedi spomenuti promjenu pozicija Nižiću i Limi. Kad je vidio da omaleni Bartolović stvara probleme štrkljavom Nižiću stopera je gurnuo u vezni red, a Portugalca vratio na poziciju stoperu što se, uz Magličine golove, pokazalo ključnim detaljom utakmice. A nije Krstičeviću lako, zato su mu ovi bodovi još slađi. Pa, kad se pogleda momčad koja je završila utakmicu u Vinkovcima (Blažević – Oremuš, Lima, Milić, Stojanović – Vršajević, Nižić, Plazonić, Kouassi – Sušić – Maglica)  onda se vidi da su to sve, osim vratara Blaževića igrači na novim pozicijama u odnosu na jesen (Blažević – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Radošević, Milić – Oremuš, Andrijašević, Caktaš – Vuković). Što zbog ozljeda, što zbog kartona i odlazaka Krstičević je prisiljen na brojne promjene, ali u Vinkovcima je to odradio na najbolji mogući način.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
19:03 03.03.2013.

"Mamić ga silno želio(Maglicu)" .... "Maloču je isto tako na koljenima molio da dođe u Dinamo" ......itd. , kakvi tekstovi novinara navijača Hajduka ! Pa takvih Maglica i Maloča u dinamovom omladinskom pogonu ima koliko hoćeš a ova dvojica neka samo igraju u Hajduku . Očekujem poziv Maglici u reprezentaciju da mu se malo nabilda cijena za prodaju kao u slučaju Maloče pa opet ništa , nula bodova , Maloča ostao...dok Maminjo dobije samo za Vidu koliko bi Hajduk za cijelu prvu postavu .

SV
sven222
19:10 03.03.2013.

dobar prijedlog....zašto nebi kad je mogao Sammira zbog prodaje onda može i Maglica....pa Sammira više nitko nije htio zato je i stavljen u izlog repke odnosno Mamićeve trgovine!!!

DU
Deleted user
19:42 03.03.2013.

Očekujem još pokoji tekst tog tipa , npr. da Mamić "silno" želi Vršajevića kad ovaj dobro odigra slijedeću utakmicu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije