Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALa EU. LIGE

Luiz šokirao Federera u 90. minuti, Fener pobijedio Benficu

Basel Chelsea (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
25.04.2013.
u 21:00

Fenerbahče je dugo, do 72. minute lomio portugalsku momčad, a tada je pobjedu 1:0 donio Korkmaz

Za razliku od prvih susreta polufinala Lige prvaka gdje su golovi masovno pljuštali, u istoj fazi Europske lige prilično skroman učinak - ukupno tek četri.

Chelsea, aktualni europski nogometni prvak, napravio je velik korak prema finalu Europske lige. Doslovce u posljednjoj sekundi utakmice David Luiz je dobro izveo slobodni udarac, a Baselov vratar Sommer loše reagirao, što je engleskoj momčadi donijelo 2:1 pobjedu u prvom polufinalnom dvoboju u Baselu kod istoimenog domaćina.

Chelsea je poveo u 12. minuti pogotkom Mosesa nakon Lampardovog ubačaja iz kuta, a Švicarci su izjednačili u 87. minuti pogotkom Schera iz jedanaesterca. Čeh Kralovec je pokazao na bijelu točku, no dvojbeno je je li bio u pravu.

Na tribinama je bio i proslavljeni tenisač Roger Federer, Baselov navijač. Vidio je zanimljivo nadmetanje u kojemu su obje momčadi pogodile i vratnicu (Stocker, Torres).

U Istanbulu je Fenerbahçe teško došao do 1:0 pobjede nad Benficom. Pogodak je u 71. minuti postigao Korkmaz. Njegov udarac vratar Artur je skrenuo prema stativi od koje se lopta odbila iza crte prije nego ju je Jardel izbio. Suci su priznali pogodak. Domaćin nije iskoristio jedanaesterac u 45. minuti - Christian Baroni pogodio je vratnicu. Baš kao što su to učinili i Sow i Kuyt.

Uzvratne utakmice igraju se u četvrtak 2. svibnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije