Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moto GP, VN Portugala

Lorenzu “pole position” na Estorilu

Jorge Lorenzo
AFP
03.10.2009.
u 17:06

Španjolski motociklist Yamahe Jorge Lorenzo startat će s najbolje startne pozicije u nedjeljnu 14. utrku sezone u Moto GP-klasi, Veliku nagradu Portugala na stazi u Estorilu.

Epilog je to službenog treninga na kojem je Lorenzo odvezao najbrži krug u vremenu 1:36.214, što je bilo 260 tisućinki brže od drugoplasiranog Talijana Valentina Rossija, vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

Lorenzu je ovo peti pole position ove sezone, a zanimljivo je da Španjolac još nije slavio niti jednom kada je startao prvi. Podsjetimo da je upravo Lorenzo prošle godine slavio u Estorilu, a pokušat će to i u nedjelju i tako smanjiti zaostatak od 30 bodova za momčadskim kolegom Rossijem.

Treće mjesto na službenom treningu ostvario je povratniku u natjecanje nakon dva mjeseca odsustva radi bolesti, Australac Casey Stoner na svom Ducatiju, dok je četvrti bio Dani Pedrosa na Hondi.

Moto GP, VN Portugala, rezultati službenog treninga:

1. Jorge LORENZO (Špa), Fiat Yamaha, 1'36.214

2. Valentino ROSSI (Ita). Fiat Yamaha, +0.260

3. Casey STONER (Aus), Ducati Marlboro, +0.314

4. Dani PEDROSA (Špa), Repsol Honda, +0.488

5. Colin EDWARDS (SAD), Monster Yamaha, +0.928

...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije