Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
München

Liga prvaka: Na terenu igrači od milijardu eura

RONALDO
Pixsell
17.04.2012.
u 15:02

Ulaznice za večerašnju utakmicu Lige prvaka Bayern - Real u Münchenu na crnom tržištu dosežu cijenu i do 5000 eura

“Sudar najvećeg njemačkog i španjolskog nogometnog diva”, tako su mediji najavili večerašnji dvoboj Bayerna i Reala u Münchenu. Na travnjak Allianz Arene u 20.45 sati istrčat će nogometaši vrijedni čak 902 milijuna eura (Bayern 360, Real 542).

Ulaznice za utakmicu prodane su samo za 90 minuta nakon puštanja u prodaju. Nikoga nije bilo briga što najjeftinije stoje čak 183 eura, a najskuplje 517. Na crnom tržištu njihova cijena dostiže i deset puta višu cijenu – do 5000 eura.

– Prodali bismo stadion i četiri puta, nikada nije bilo tako veliko zanimanje za neku utakmicu – rekao je predsjednik bavarskog kluba Uli Hoeness.

Nije čudno što je Allianz Arena rasprodana jer je tako bilo za sve 24 utakmice ove sezone. Stadion ima 69.911 sjedala, a najmanje navijača bilo je na utakmici protiv Hamburger SV-a, “samo” 69.113.

Svatko tko imalo drži do sebe u Njemačkoj i Španjolskoj, bit će dio večerašnjeg spektakla. Uostalom, sastaju se najtrofejniji europski nogometni klub Real, koji ima čak devet naslova u Kupu prvaka ili Ligi prvaka, i Bayern koji je europski prvak bio četiri puta.

Koliko je jaka ljubav prema tim nogometnim divovima najbolje potvrđuje izjava djeda Marija Gomeza, najboljeg strijelca Bayerna. Naime, Jose Gomez u toj će utakmici navijati protiv svog unuka.

– Svaka čast Mariju, no ipak ću navijati za madridski Real, jer ipak je riječ o najdražem klubu naše obitelji. Uostalom, mi smo Španjolci, a ne Nijemci – poručio je Jose Gomez.

S njim se slaže i legendarni igrač Reala, a sada sportski direktor kluba Emilio Butragueño:

– I Real i Bayern za navijače znače više od života. Zato će ovo biti veličanstveni dvoboji – smatra Butragueño.

Inače, Mario Gomez sa 42 milijuna eura najvredniji je nogometaš Bayerna, no to je prava sitnica prema najboljem realovcu Cristianu Ronaldu, čije su noge procijenjene na čak 90 milijuna eura. Portugalac je nogometaš koji najviše zarađuje od sponzorskih ugovora. Godišnja plaća u Realu mu je 15 milijuna eura, a od reklamiranja raznih modnih i sportskih brendova zaradi dodatnih dvadesetak.

Na tribinama Allianz Arene večeras će biti i stotinjak Hrvata, prijatelja naših nogometaša Ivice Olića i Danijela Pranjića.

– Da sam imao 5000 ulaznica, i to bi mi bilo premalo s obzirom na to kakva je potražnja bila – rekao je Ivica Olić.

No, sumnjamo da će fotoaparati biti okrenuti prema hrvatskim navijačima jer na stadionu će biti mnoge djevojke i supruge nogometaša Reala i Bayerna. Dolazak je potvrdila djevojka Cristiana Ronalda Irina Šajk, supermodel koja snima reklame za Armani, Lacoste, Victoria’s Secret... Uza sam travnjak podršku svom dečku davat će TV voditeljica Sara Carbonero, a bit će tu i djevojke Bastiana Schweinsteigera i Samija Khedire, također poznate manekenke.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
karambita
15:53 17.04.2012.

Ovo s nogometom prelazi granicu morala.....dok jedni placaju basnoslovne sume da vide tih 22 indijanca kako trce za nekom buma-marom...u isto vrijeme u Njemackoj i diljem svijeta sve vise gladnih i neuhranjenih. Pa stvarno, sta je to toliko znacajno u tom nogometu da ti indijanci zaradjuju basnoslovne sume eura, dolara, franaka...za mene je to obicna igra koja je dobro izreklamirana, a dobra reklama je pola obavljenog posla

BO
boston
16:45 17.04.2012.

Evo ga dobar komentar ispod. Uzmite za primjer Luku Modrica, i usporedite njegova primanja sa BDP-om njegove domovine...

ST
sttipe
16:59 17.04.2012.

za njemačke je plaćeno nešto poreza,za španjolske -ništa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije