Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svirao je i jazz!

Legendarni vratar Branko Kralj preminuo u 88. godini

Branko Kralj
HRT
18.12.2012.
u 19:38

U Zagrebu je u 88. godini umro rukometni i nogometni vratar Branko Kralj

Za Dinamo je popularni King branio 165 utakmica, s travnjaka se povukao 1957. godine, a bio je rezerva Vladimiru Beari u reprezentaciji Jugoslavije 33 puta.

Radilo se o ljubitelju glazbe, koji je svirao jazz na usnoj harmonici, a snimio je i desetak ploča sa Zagrebačkim solistima.

Uz to, snimao je glazbu za igrane i crtane filmove. Bio je i inovator... Dobio je naziv viteza Belgijskog kraljevstva za inovacije.

Kralj je ostavio dubok trag u životu Zagreba i Hrvatske, a na nogometnim terenima pamte ga kao posve nesavladivog vratara...

Komemoracija će se održati u petak, 21. prosinca, u Plavom salonu u Maksimiru, a istog dana bit će i posljednji ispraćaj na Mirogoju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mladen valentić
mladen valentić
12:18 19.12.2012.

Vječna mu slava i veliko hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije