Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sad slijedi Tunis

Lacković nakon pobjede: Tek sad nismo ništa napravili

Hrvatska vs Španjolska (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
06.08.2012.
u 23:45

– Igrali smo s njima i u finalu Svjetskog kupa u Švedskoj, mislim 2006. i pobijedili ih nakon sedmeraca

Rukometaši Hrvatske ostvarili su i petu uzastopnu pobjedu. Završili su natjecanje u svojoj skupini pobjedom nad Španjolskom (30:25). Furija je prva reprezentacija koja je namučila kauboje. Čak su u prvom poluvremenu izabranici Valera Rivere imali i četiri pogotka prednosti (4:8).

– Malo nam ne odgovara ovaj kasniji termin. Nekako smo bili pospani. Dobro je da nas je Mirko svojim obranama držao u egalu – rekao je Ivan Čupić.

Španjolska prednost rasla je pak zahvaljujući vrataru Šterbiku koji je dobro poskidao sve naše udarce.

– Pokušavao sam promjenom ritma i zamjenjujući obrane 5-1 i 6-0 preokrenuti rezultat. Rekao sam dečkima da moraju biti strpljivi jer će doći naših pet minuta. Tako je i bilo. U drugom poluvremenu smo se odvojili i prednost nismo ispuštali do kraja – rekao je izbornik Slavko Goluža.

Kada je proradila kontra, a imali smo ih osam, Španjolci tek jednu, onda je sve bilo gotovo.

– Nije bilo dobro. Nismo imali dobar pristup kao na prijašnjim utakmicama. Možda nas je malo i uspavala činjenica da smo već osigurali prvo mjesto. I dobro je da su nas Španjolci malo spustili na zemlju. Jer u četvrtfinalu nema više popravnog. Nema uzvratne utakmice – rekao je Igor Vori, kapetan reprezentacije.

Suparnik u četvrtfinalu bit će nam Tunis. Jedinu utakmicu na velikim natjecanjima s njima smo odigrali 1995. godine na Islandu. Bilo je to u osmini finala Svjetskog prvenstva. Nakon 60  minuta bilo je neodlučeno, u dva produžetka Tunižani su imali napad za pobjedu. Na kraju su odlučivali sedmerci. Vlado Šola obranio je ključan i odveo nas sve do finala.

– Igrali smo s njima i u finalu Svjetskog kupa u Švedskoj, mislim 2006. i pobijedili ih nakon sedmeraca. Neće valjda opet sedmerci odlučivati – pitao se Blaženko Lacković i nastavio:

– Kako bi rekao moj nekadašnji trener iz Varaždina Boris Lilić, tek sad nismo ništa napravili. Naime, sada ovih pet pobjeda treba zaboraviti i potpuno se posvetiti toj jednoj utakmici četvrtfinala. U jednoj teškoj skupini, gdje je igralo pet vrhunskih europskih reprezentacija, bili smo prvi. OK, to nešto znači, ali to sada moramo potvrditi protiv Tunisa. Jedan smo cilj ispunili, sada idemo po drugi, a to je polufinale, naše četvrto na četvrtim Igrama – zaključio je Lacković.

Sve utakmice četvrtfinala sele se u košarkašku dvoranu. U prijevodu to znači da će rukometne utakmice u završnici pratiti 15.000 gledatelja. Ulaznice su već odavno rasprodane.

Komentara 13

OB
-obrisani-
07:23 07.08.2012.

ajde pitajte Golužu za oluju...he he he .....izgleda da mu je prisjela...

VI
visio
07:29 07.08.2012.

paaaaaa, ne bi rekao da mu je išta prisjelo, a pogotovo ne oluja! Zagreb6, drugi put kad budete bježali, ajde i ti otiđi!

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:33 07.08.2012.

Ulaznice nisu rasprodane! Stalno, ali stalno zjape polja sjedala prazna. I to u sredini, gdje kamere hvataju. Na skoro svim utakmicama. Navodno su Britanci zadržali ogroman broj ulaznica kako bi s njima manipulirali. Jadno, to se ne radi kao domaćinn pogotovo ne na Olimpijskim igrama. Razumio bih da nastupaju domaći sportaši, Britanci u rukometu su beznačajni, ali sjedala radije dijele svojoj vojsci i policiji nego da su ih pustili u prodaju. Trebat će Međunarodni olimpijski komitet o tome raspraviti. U drugu ruku to je i tako skupina korumpiranih pokvarenih političara iz različitih zemalja kojima je jedini cilj pored bogate komitetske apanaže dodatno uzeti novac prilikom izbora zemalja domaćina. Taj olimpijski pokret je i tako loše vođen, dominira polituka a ne sport pa se domaćini usude ovako javno manipulirati ulaznicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije