Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Započela pravna trakavica u boksu

Kruljac isključio pučiste Šivoliju, Vičevića, Tadića...

'BoksKruljac1_dbr_spo_051111'
''
05.11.2011.
u 19:10

Nakon što je general Mladen Kruljac sazvao "svoju" Skupštinu iz Hrvatskog boksačkog saveza isključeno je 10 ljudi, a 11 je klubova kažnjeno.

Kad general uzvraća udarac onda to izgleda kao bojno polje poslije bitke. Doduše, u Sesvetama jučer nije bilo mrtvih, ali je bilo 10 isključenih ljudi  i 11 kažnjenih klubova. Svi oni više nisu članovi Hrvatskog boksačkog saveza, odlukom Skupštine koju je sazvao Mladen Kruljac.  Isključio pučiste Šivoliju, Škaru, Tadića, Vičevića, Matasa... 

Kruljac i njegovi skupštinari ne priznaju odluke pučističke skupštine i prevratničke "vlade" na čelu s predsjednikom Antom Vičevićem i dopredsjednikom Antom Matasom.

"Upad u ured u stilu arkanovaca"

Štoviše, dotični su isključeni iz Saveza zbog blaćenja ugleda HBS-a, lažnog predstavljanja u inozemstvu, ucjenjivanja klubova, dovođenja javnosti u zabludu i još koječega. Slični grijesi pripisani su i Ivanu Matasu, Željku Balovu, Hajrudinu Patku i Miroslavu Hlušički, dok je sudac Bruno Kraljić isključen jer je sudio profesionalne mečeve.

Na dvije godine zabrane obavljanja dužnosti u boksu osuđeni su Marijo Šivolija, Damir Škaro i Pero Tadić koje je sustigla blaža stegovna mjera zbog sportskih rezultata. Isključen je i Zagrebački boksački savez kojem je Škaro na čelu, a među klubovima, zbog nediscipline, neplaćanja članarine ili nenastupanja, članstvo u HBS-u prestaje Pit-bullu, Biokovu, Diagori i Križevcima.

Na jednu godinu ili do podmirenja obveza, suspendirani su Rijeka, Kvarner, Sinj, Pula, Nova Gradiška, Zagora i Mladost.

U prvom pojavljivanju u javnosti nakon izlaska iz istražnog pritvora, u kojem je proveo 57 dana, Kruljac se žestoko obrušio na one za koje kaže da su izveli teroristički čin nasilnog upada u tajništvo Saveza. No, da bi sve te odluke bile valjane prihvatiti ih treba i Gradski ured za upravu, isti onaj koji je amenovao Kruljčevo smjenjivanje.

- Po sumnjivoj odluci Gradskog ureda za upravu, preuzeli su Savez nasilno, bez sastavljanja zapisnika. Bila je to okupacija, upad u stilu arkanovaca. Gradski ured ili je obmanut ili su pojedinci bili u dosluhu s pučistima - kazivao je Kruljac svjestan da hrvatskom boksu predstoji pravna trakavica.

Hrgović će otići iz Hrvatske

Na istoj pozornici za riječ su se javila i dvojica dužnosnika i roditelja.

- Svoje sinove, Filipa i Matiju, nikada neću predati u ruke onih koji primjenjuju metode provalnika. Nikada neću dopustiti da glave mojih sinova završe na "oltaru domovine" radi guzica Vičevića, Matasa, Tadića, Šivolije i Škare, pri čemu smo spremni i na mogući odlazak iz hrvatskog boksa.

Riječanin Zoran Kralj iz BK King dodatno je "ukrasio" lik i djelo novog predsjednika Vičevića:

- Vičević mi je prijetio i ucjenjivao me. Uznemirio je mene, moju suprugu i moje sinove, pa sam mora sprečavati sina Richarda, također boksača, da njime ne prlja ruke. Taj isti čovjek je prije dvije godine iscipelario dvoje bolesnih ljudi, za što nikad nije kažnjen. Zar takvu osobu da imamo za predsjednika Saveza!?

Komentara 1

LU
luanti
20:38 05.11.2011.

Kruljac oličenje mafijaša u ovoj državi jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije