Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKI DERBI

Krstičević: Rijeke se ne bojim, da sam kukavica ne bih bio ovdje

Mišo Krstičević
Ivo Čagalj/Pixsell
27.04.2013.
u 13:49

- U Rijeku je puno uloženo, navijači su uz njih, raduje me što klub u kojem sam igrao jedno vrijeme dolazi na svoje - kazao je trener bijelih

Već godinama jadranski derbi nije imao takvu tenziju, Rijeka u Poljudu protiv Hajduka (nedjelja, 19 sati) lovi europski vlak. Nakon dva poraza zaredom, od Splita i Lokomotive, Matjaž Kek ne može priuštiti još jedan gubitak bodova. Previše je novca usuto u projekt europske Kantride da bi tek tako Rijeka otpala iz Europe.

- Bio sam nedavno na Kantridi, cijeli grad je naprvio veliki iskorak. U Rijeku je puno uloženo, navijači su uz njih, raduje me što klub u kojem sam igrao jedno vrijeme dolazi na svoje. Bore se za vrh, imaju puno iskusnih i kvalitetnih igrača, a dolaskom Matjaža Keka na klupu napravili su dodatni iskorak - sipao je bombone Hajdukov trener Mišo Krstičević.

Naravno, to je pila naopako, u Poljudu će Rijeku dočekati pakao. Na travnjaku će Krstičevićevi vojnici jurišati od prve minute, a na tribinama će biti velika podrška. Hajdukove pristaše doći će u velikom broju, a iz Rijeke stiže i Armada, koja je već kupila 300 ulaznica za južnu tribinu Poljuda.

- Igrat ćemo na isti način kao i do sada. Naš stil je isti, igrali u gostima ili kod kuće. Želimo stvoriti što više prigoda, iskoristiti ih, želimo napadati. Ovo je prva u nizu važnih utakmica, idemo igrati jednu po jednu i dati svoj maksimum - rekao je Krstičević.

Kada smo mu spomenuli Leona Benka, prvog strijelca lige, samo je odmahnuo glavom.

- Igrat ćemo kao i do sada - još jednom je ponovio Krstičević.

Trznuo se na pitanje čega se boji kod Rijeke.

- Ničega se ne bojim. Da sam kukavica ne bih sjedio ovdje. Vjerujem u ono što radimo, hrabri smo - brzopotezno je uzvratio Krstičević.

Na raspolaganjui ima gotovo sve igrače, tek je Vršajević upitan.

- Ekipiramo se što je dobro, nije dobro što je dosta igrača pauziralo, pa nisu u punom treningu. Ma, igrat će oni, koji su stoposto spremni  - kaže Krstičević.

Hajdukov trener pokušava spustiti važnost utakmice plasmanom u Europu. Ne želi opterećivati svoje igrače.

- Do kraja se neće znati tko će ići u Europu, tko neće, tek će se u posljednjem kolu odlučiti. Svi imamo velika očekivanja - govori Krstičević.

Posljednja dva riječka poraza gledao je s tribina. Stižu neke najave da će slovenski strateg mijenjati koncepciju, da će barem tri nova igrača ubaciti u momčad.

- Gledao sam ih posljednje dvije utakmice, ako Kek nije zadovoljan vjerojanto će nešto mijenjati. Špijune nemamo, ne javlja nam nitko što se događa na Kantridi - kazao je Krstičević.

U petak je bio u Maksimiru, špijunirao Lokomotivu i Split, ali o svojim impresijama ne želi govoriti. Baš kao i tome očekuje li da će i slijedeće sezone biti na Hajdukovoj klupi.

- To ne bih komentirao - kratko će Krstičević.

Imat će posebne razgovore sa svojim igračima, jer Hajduku ne ide baš kada su pune tribine.

- Istina je da smo imali grča kad smo trebali pobjeđivati, kada je bilo puno publike, ali to je proces sazrijevanja - zaključio je Krstičević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije