Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRE ĆE SE ODRŽATI

Kreditor preuzima zimovalište u Whistleru usred ZOI?

Whistler
AFP
18.02.2010.
u 19:05

Globalna recesija ne štedi posao s nekretninama nigdje u svijetu, pa tako ni u kanadskom Whistleru, gradiću u blizini Vancouvera koji je domaćin većini olimpijskih natjecanja na snijegu.

Skijaški resort pod imenom Whistler-Blackcombe, koji u vlasništvu drži tvrtka za poslovanje s nekretninama Intrawest, mogao bi tako promijeniti vlasnika usred održavanja Zimskih olimpijskih igara.

Intrawest, točnije tvrtka Fortress Investments, koja je Intrawest otkupila prije četiri godine, trenutačno nema na raspolaganju pola milijuna dolara, koliko je dobavljačima i kreditorima na ime dugovanja trebala platiti do kraja prošle godine. Posljednji rok za odgodu od najvećeg vjerovnika, kompanije koja danas u vlasništvu drži Lehman Brothers, Intrawest je dobio do sutra (petak) po lokalnom vremenu. Ne bude li dotad uplaćen čitavi iznos, Intrawest će morati prepustiti kompletno zimovalište i sve nekretnine na njemu novome vlasniku.

Nije precizirano bi li to moglo imati ikakvih posljedica po održavanje skijaških natjecanja na Olimpijskim igrama.

Posao sa zimovalištima i uopće sportskim resortima u Sjevernoj Americi trpi goleme financijske gubitke. U utorak je stečaj proglasio East West Resort Development, kompanija-vlasnik nekolicine zimovilišta u Sjevernoj Americi, kao i golf-terena koji nosi ime Jacka Nicklausa nedaleko, smještenog od Lake Tahoea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije