Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predvodio ceremoniju

Stephen Hawking zvijezda otvaranja Paraolimpijskih igara

Paraolimpijske igre (1)
AFP
30.08.2012.
u 02:44

Hrvatsku zastavu nosio je Darko Kralj, bacač kugle i branitelj zlata iz Pekinga, a u Londonu će nas predstavljati 25 sportaša

Na Olimpijskom stadionu u Londonu otvorene su 14. Paraolimpijske igre. Svečanost je bila spektakularna, a sve je kulminiralo prikazom "Velikog praska". Igre je službeno otvorila kraljica Elizabeta II. ispred 80 tisuća ljudi. Ceremoniju je predvodio profesor Stephen Hawking koji je gledatelje poveo na "izvanredno putovanje otkrićima", a teme su bile "osnaživanje" i "izazivanje percepcija ljudskih mogućnosti".

Hrvatsku zastavu nosio je Darko Kralj, bacač kugle i branitelj zlata iz Pekinga, a u Londonu će nas predstavljati 25 sportaša koji će se natjecati u pet sportova: atletici, plivanju, stolnom tenisu, biciklizmu i streljaštvu.

Igre će trajati 11 dana, a na njima će nastupati više od 4 tisuće sportaša iz 165 zemalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije