Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVUKLI ISLAND

Kovač: Kako to Bog namjesti, triput smo već pobjeđivali Lagerbäcka!

Wales Hrvatska (1)
Igor Kralj/Pixsell
21.10.2013.
u 12:42

Utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu igraju se 15. i 19. studenog, a Hrvatska će igrati protiv Islanda. U prvoj utakmici "kockasti" gostuju.

Hrvatska će ulaznicu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u dodatnim kvalifikacijama tražiti preko Islanda, odlučeno je ždrijebom u Zürichu. Prva utakmica igrat će se 15. studenog na Islandu, a uzvrat će biti četiri dana poslije u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Zagrebu.

– Sigurno da smo zadovoljni ždrijebom, pogotovo jer drugu utakmicu igramo u Zagrebu. Isto tako želimo naglasiti da je Island jedna mlada, perspektivna ekipa koju vodi iskusni trener Lars Lagerbäck. Bio je na SP-u sa Švedskom, na SP-u s Nigerijom. Znači čovjek s puno iskustva. I kako to Bog namjesti, tri puta smo kao igrači igrali protiv njega i tri puta ga dobili – rekao je izbornik Hrvatske Niko Kovač te dodao:

– Znam da se moramo pripremiti maksimalno, sad znamo protivnika i sad ćemo što prije uzeti prikupiti informacije koje će nam biti na raspolaganju. Prikupit ćemo informacije od drugih saveza i pripremiti se maksimalno. Najvažnije da igrači budu zdravi. Moramo se za te utakmice pripremiti dobro, fizički i psihički.

Najopasniji igrač Islanda je veznjak Tottenhama Sigurdsson.

– Imaju dobru momčad, ali samo to i ništa više. Realno, ne mogu biti prijetnja nikome u dodatnim kvalifikacijama. Drugi su bili samo zato što su se našli u realno najslabijoj skupini, zajedno sa Slovenijom, koja je "kiksala" na početku, s nikad slabijom Norveškom, slabom Albanijom – rekao je bivši slovenski nogometaš Zlatko Zahovič u razgovoru za Večernji list te istaknuo da "kockasti" ne bi trebali imati problema protiv Islanda.

Ibra protiv Ronalda

Najzvučniji par dodatnih kvalifikacija svakako je Švedska – Portugal, što znači da Zlatan Ibrahimović ili Cristiano Ronaldo neće vidjeti Brazil. Francuzi su izvukli neugodnu Ukrajinu, dok će Grčka put u Brazil tražiti preko Rumunjske.

UŽIVO:

>> 14.13 – Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Islanda!!!

>> 14.12 – Treći par je Grčka – Rumunjska

>> 14.11 – Drugi par je Francuska – Ukrajina.

>> 14.10 – Prvi par je Portugal – Švedska.

>> - 14.05 – Kuglice će izvlačiti legendarni švicarski nogometaš Alexander Frei.

>> - 14.00 – U ždrijebu je osam momčadi. Četiri nositelja su Hrvatska, Portugal, Grčka, Ukrajina. Njihovi potencijalni protivnici su Francuska, Švedska, Island i Rumunjska.

>> Jedina želja: Samo ne vi! Imate impresivnu momčad

>> Ibrahimović i Ribery sad nepoželjni u Maksimiru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije