Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo odijelo

Kostelić: Zanima me što će skijaši reći na moju glagoljicu

Ivica Kostelić
Croski.hr
26.10.2012.
u 15:18

Ivica Kostelić kreće u novu sezonu Audi FIS Svjetskog kupa koji počinje utrkama veleslaloma ovog vikenda u austrijskom Söldenu.

U subotu 27. listopada na rasporedu je ženska utrka, a u nedjelju 28. listopada muška.

Ivica je nakon slobodnog dana danas trenirao u Söldenu na stazi za trening koja je pripremljena "injektiranjem" vode, slično kao i staza za utrku, s time da na stazi za utrku ima i umjetnog snijega. Sutra nakon završetka ženske utrke na rasporedu je slobodno skijanje na stazi za utrku, tzv. hang trening. U Söldenu će uz Ivicu nastupiti i naš mladi skijaš Filip Zubčić (1993.) kojemu je to prvi nastup u Svjetskom kupu.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ulazi u novu sezonu u novom kombinezonu na kojemu je natpis "Hrvatska“ ispisan izvornim hrvatskim pismom, uglatom glagoljicom.

– Ideja je potekla od mog profesora s fakulteta, inače ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora, i meni se odmah svidjela. Razmišljali smo i o obloj glagoljici, ali uglata je odlično rješenje – objasnio je Ivica i uz smiješak dodao:

– Bit će zanimljivo kako će drugi natjecatelji to čitati, ali rado ću im dati informacije o hrvatskoj povijesti i promovirati Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 2

AS
assssssstttii
18:04 26.10.2012.

To je kao da sad Francuzi počnu nositi Napoleona na svojim odijelima.

KA
katasteko
10:17 27.10.2012.

E valaj nije ;

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije