Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽNA KRALJICA

Ivica treći na Sljemenu, Hirscher novi kralj

sljeme, ivica, nagrade, slavlje (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/30
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
05.01.2012.
u 17:30

- Hvala publici, bila je zaista sjajna, no mogli su i bez baklji jer skijanje je sport koncentracije - rekao je Ivica.

Imao je startni broj tri, prvu je vožnju doskijao kao treći i ta je brojka, izgleda, bila suđena Ivici Kosteliću. U slalomu na Sljemenu iz petog je pokušaja peti put bio na postolju, no ''tek'' na trećem mjestu. Novi kralj Sljemena je Austrijanac Marcel Hirscher, drugi je doskijao Nijemac Felix Neureuther.

Nije da je ''profesor'' nezadovoljan, ali i dalje mu nije ispunjena najveća želja - da se okruni na svome brdu. Uz to, bio bi još sretniji da se kristalnom krunom mogao pohvaliti sestri Janici koja slavi 30. rođendan...

Dobro sam ''otpeljao''

- Utrka je bila teška kao i obično, meni jedna od težih u sezoni. Uvjeti su mi pogodovali samo je šteta da nije bilo bolji rezultat. Prva vožnja bila je bolja od druge, a druga jako otvoreno postavljena te brza, što možda i nije moja najjača strana, ali mislim da sam oba laufa dobro ''otpeljao'' - rekao je Ivica i bacio se na analizu.

Naime, crveni spust dobro je izdržao samo prvih nekoliko skijaša, drugi su se mučili i to se itekako odrazilo na sekunde. Podloga u drugoj vožnji bila je još nezgodnija, no nije Kostelić u tome tražio alibi. Kada je doskijao do ciljne arene, dignuo je ruke i uhvatio se za glavu, može on i bolje.

- U prvom laufu je sve bilo odlučeno brojevima i imao sam sreće da sam krenuo među pvima i mogao držati korak s vodećom dvojicom. U drugom laufu odlučivalo je tko bolje skija po rupama - istaknuo je Ivica.

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa i dalje je vodeći u poretku slalomaša, a do kraja sezone ostalo je još puno utrka.

- Forma je zadovoljavajuća, drago mi je da mogu staviti ovakav rezultat u džep u vrlo stresnim uvjetima i optimističan sam za dalje - kazao je Kostelić.

16 tisuća ljudi, koliko se okupilo oko staze, ništa ne zamjera. Osim...


Mogli ste i bez baklji

- Gledatelji su bili super, no mogli su proći i bez baklji jer je ovo sport koncentracije, ali razumijem njihovu volju. Između vožnji prišli su mi neki i rekli da je ovdje najbolja atmosfera na kupu -  zaključio je Ivica.

Marcel Hirscher, novi vlasnik kristalne krune, nije se žalio na pirotehniku.

- Publika je sjajna, nevjerojatna, nisam mogao ni zamisliti koliko pozitivni ljudi ovdje mogu biti. Atmosfera je i bolja nego što sam očekivao - rekao je Hirscher koji je pobjedom u Zagrebu preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

- Ne skijam za nagradu, nego dan po dan. Svaka utrka nova je prilika, a vidjet ćemo što će biti - rekao je Austrijanac i otkrio ono što je dobro poznato svim skijašima koji dolaze na Sljeme:

- Prošle godine bile su teške za mene, lani sam ovdje bio 15., no konačno me poslužilo i malo sreće. Svejedno, uvijek se rado vratim u Zagreb jer je uvijek i dobar tulum ovdje - zaključio je Hirscher.

Dok skijaška karavana napušta Zagreb organizatori mogu biti zadovoljni. Uoči prve slalomske vožnje na Sljeme je već do podneva stiglo više od 9000 navijača, pristizali su gledatelji cijelo popodne i na kraju ih se skupilo oko 16 tisuća, a utrku je pratilo više 500 novinara.

Letač otkazan zbog vjetra

Nažalost, od ekhsibicije za publiku nije bilo ništa. Zbog prejakog vjetra iznad vrha Zagrebačke gore otkazan je wingsuit let Red Bullovog sportaša Cedrica Dumonta koji je bio planiran prije prve vožnje oko 14.15 sati.

Najbolji slalomaši svijeta borili su se na Sljemenu za nagradni fond od 120 tisuća eura. Pobjednik Hirscher osvojio je 42 tisuće eura, dok je drugoplasiranom Neureutheru pripalo 21 tisuća eura. Nagrađeni će biti svi skijaši do 30. mjesta.

 

Sljeme, muški slalom:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:51.84
2. Felix Neureuther (Njem) +0.29
3. Ivica Kostelić +0.48
4. Cristian Deville (Ita) +0.83
5. Andre Myhrer (Šve) +1.88
6. Steve Missillier (Fra) +1.95
7. Mattias hargin (Šve) +2.25
8. Manfred Moelgg (Ita) +2.26
9. Jens Byggmark (Šve) +2.27
10. Stefano Gross (Ita) +2.237


Svjetski kup, ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher (Aut) 525
2. Aksel Lund Svindal (Nor) 456
3. Ted Ligety (SAD) 403
4. Ivica Kostelić 389

5. Beat Feuz (Švi) 360
6. Bode Miller (SAD) 343
7. Hannes Reichelt (Aut) 339
8. Didier Cuche (Švi) 312
9. Kjetil Jansrud (Nor) 272
10. Klaus Kroell (Aut) 243

Poredak slalomaša:

1. Ivica Kostelić 305
2. Marcel Hirscher (Aut) 260
3. Cristian Deville (Ita) 230
4. Felix Neureuther (Njem) 216
5. Andre Myhrer (Šve) 215
6. Patrick Thaler (Ita) 132
7. Manfred Pranger (Aut) 115
8. Mitja Valenčić (Slo) 99
9. Giuliano Razzoli (Ita) 93
10. Stefano Gross (Ita) 90

SPORT-SKIJANJE: Ivica Kostelic na trecem je mjestu zavrsio sljemenski slalom (+0.48). Prvi je bio Austrijanac Hirscher, a drugi Nijemac Neureuther. Vecernji.hr

Komentara 22

SK
skinner
15:19 05.01.2012.

Ivek je imal sreće s startnim brojem jer je staza izdržala samo prvih pet skijaša kak spada

DR
DRMagMa
15:26 05.01.2012.

Evo video nastupa ivice kostelića iz prve vožnje pa koga zanima ;) http://www.youtube.com/watch?v=Aq_pk1_6ZHs

SR
s☺r@n
19:46 05.01.2012.

Dobar, čestitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije