Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KOSTELIĆ TREĆI U SUPERVELESLALOMU NA SP-U

Uzeo broncu, ide na more

kostelic (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/8
09.02.2011.
u 10:25

Već u prvom nastupu na SP-u u Garmisch Partenkirchenu osvojio je medalju!

Došao je u Garmich-Partkenkirchen, malo se naspavao, okupao u kadi, pokupio medalju i odmah otrčao u sobu spakirati kovčege. Destinacija - Novi Vinodolski, Ivica odlazi na more! Usred Svjetskog prvenstva! Medalja je ionako bila cilj, osvojio ju je već u prvom nastupu, u superveleslalomu, a želi se pripremiti za završnicu sezone. Uhvatit će tjedan dana daha, a onda se sjuriti natrag na njemačko-austrijsku granicu, pokupiti vjerojatno još i medalju u slalomu (nedjelja, 20. veljače). I pokušati iznenaditi u veleslalomu (petak, 18. 2.).

Grbavica kod lorda


Vratimo se na utrku, bez obzira na to što nije riječ o Ivičinoj disciplini, domet ne treba čuditi. Ne samo zbog nedavne pobjede u Kitzbühelu nego i zbog drugog mjesta lani na istoj stazi u utrci Svjetskog kupa.

Unatoč svemu, i Ivica je u ciljnoj ravnini priznao da je i on malo iznenađen.

– U ovim uvjetima, na brutalnoj stazi, grbavoj i uza slabu vidljivost, nisam ni ja to očekivao. Mislio sam da će na postolju biti iskusniji brzinci. No, ipak je ovo malo drugačije natjecanje od Svjetskog kupa. Ovo je jedna utrka, nema kalkulacija oko bodova. Vozio sam s dosta srca i isplatilo se, no sretan sam što se ne moram ovom stazom još jednom spustiti.

Staza Kandahar, nazvana po engleskom lordu Robertu od Kandahara, bila je prava “grbavica”. Upravo je ona razlog odlaska, Ante Kostelić Gips u strahu je od ozljede. Pa makar i pod cijenu sigurnog zlata u superkombinaciji koja se vozi u ponedjeljak! 
– Tvakve staze ostavljaju trag, možda se to ne vidi nema li padova, no osjeti se na zglobovima. No, veći problem od grbave staze, jer takvih ima još, bila je vidljivost. Imali smo potpuni mrak, ali i kontrastno svjetlo s drugog brda koje se odbija. Uz sve to, pri brzini od 100 kilometara na sat, vidljivost vam dodatno smanjuje to što vam se glava, zbog grba, jako trese – žalio se Ivek.

A Vedran Pavlek, majstor za pripremu staza, također je vrtio glavom:

– Nama se to ne bi moglo dogoditi. Čini se da nisu išli na vrijeme u pripremu. To je propust, staza je sama po sebi teška, u siječnju i veljači tu je vječni hlad i mrak. Ako Ivica kaže da je na zadnjoj strmini bio mrtav, onda to ima težinu, jer je najbolje pripremljen od svih skijaša – objašnajva Pavlek.

Kostelić je skijao opušten i to mu je, očito, pomoglo.

– Medalja na SP-u manji mi je prioritet od Svjetskog kupa. Osim toga, već sam bio svjetski prvak. Ipak, znao sam da je prilika dobra jer je staza teška i favorizira tehničare. Zbog toga sam mislio da imam dobre izglede – otkriva Ivica zašto već tako rano odlazi.

Zvijezde se posložile


I dvije večeri prije Ivica je najavio mogućnost visokog plasmana. Rekao je tada da može biti svega ako mu se zvijezde poslože.

– Očito su se posložile meni u korist. S ovim sam već ispunio cilj koji smo si zadali, a to je bila jedna medalja.

Skijavši opet na rubu pada, Natko Zrnčić Dim bio je 26. Tin Široki nije završio utrku, a Dalibor Šamšal pao je, ali bez posljedica.


1. Christof Innerhoffer 1:38.31
2. Hannes Reichelt +0.60
3. Ivica Kostelić +0.72
4. Didier Cuche +1.03
5. Beni Raich +1.34

...

Odustali:
Aksel Lund Svindal
Ted Ligety
Tobias Gruenenfelder
Tin Široki
...

Zlatna medalja na SP-u vrijedi 42.000 dolara, srebrna 26.000, a brončana 15.700 dolara.

Komentara 22

OB
-obrisani-
16:46 09.02.2011.

Dobitni parovi i sigurne oklade, posjetite: http://elf-sigurni-parovi1.blog.hr/

KH
Khala
12:14 09.02.2011.

Ova bronca zlata vrijedi!!! Hvala ti, Ivica!

DA
danijelav
14:21 09.02.2011.

svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije