Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veleslalom, sölden

Kostelić: Biti među 15 je uvijek super, osim u slalomu...

'11.03.2012., Slovenija, Kranjska gora - Slalom utrka Svjetskog skijaskog kupa Pokal Vitranc. Ivica Kostelic u ciljnoj areni nakon prve voznje. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
28.10.2012.
u 12:59

Ivica Kostelić otvorio je skijašku sezonu u austrijskom Söldenu suzdržanim nastupom u veleslalomu. Bio je 26. u prvoj vožnji, a završio 14. sa zaostatkom od 4.38 sekunde za pobjednikom Tedom Ligetyjem.

Ivica Kostelić imao je u prvoj vožnji zaostatak od 33 stotinke u gornjem dijelu staze, zatim je zaostajao preko dvije sekunde na drugom prolazu, a zatim je to još povećao za u tom trenutku 13. mjesto, kasnivši 2.27 sekunde za vodećim Francuzom Fanarom, što mu je nakon prvog laufa donijelo tek 26. mjesto.

Ivica ostvario cilj

Nesiguran je bio i u drugoj vožnji na gornjem dijelu, istina vozio je po slaboj vidljivosti zbog magle, a imao je na kraju vožnje zaostatak nakon pet skijaša od 57 stotinki.

Na kraju je završio 14. i uzeo prvih 18 bodova ove sezone. Ostvario je time cilj, ući među 15 najboljih veleslalomaša.

- Zadovoljan sam. U prvom laufu je to izgledalo dosta slabo, nije nešto istina bila ni druga vožnja. Znao sam da ću se pomaknuti, da sam ipak bolji od 26. mjesta. Plasmanom među 15 najboljih treba uvijek biti zadovoljan, osim u slalomu (ha-ha) - od srca se nasmijao Ivica.

Austrijanci su tvrdili kako ima 12 tisuća gledatelja, iako je ta brojka ipak malo pretjerana.

Slavio Ligety

Pobijedio je, drugu godinu zaredom u Söldenu, američki specijalist za veleslalom Ted Ligety ispred Talijana Manfreda Molegga i branitelja naslova i malog veleslalomskog globusa Marcela Hirschera.

U Söldenu je nastupio i mladi Filip Zubčić, debitirao je u Svjetskom kupu završivši 55. u prvoj vožnji. Velika je stvar već što je nastupio, odnosno dobio prednost pred iskusnijim Natkom Zrnčićem-Dimom i Daliborom Šamšalom.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:29 28.10.2012.

Trenirao cijeli zivot i ima vise od 10 godine iskustva s veleslalomu u svjetskom kupu i zaostaje 4,32 s iza jednog amerikanca!!!!! Taj amerikanac je 100% dopingiran.

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
15:01 28.10.2012.

Ivica Kostelić je odvozio fantastičnu utrku jer biti 14. sa zaostatkom od 4.38 sekunde za pobjednikom Tedom Ligetyjem je povijesni uspijeh hrvatskog sporta i domoljubne fiskulture..

OB
-obrisani-
18:29 28.10.2012.

EUJanezz Dragi susjed neznam dali si ti skužio ali ovo je skijanje..to je za vas SSlovence kao za krave valcer!Dakle nisi stručan da išta komentiraš..tebi najbolje leži i tu si ekspert za glazbu Marka Perkovića Thompsona,Savudrijsku valu,Ivana Adolfa Janeza Janšu,dresuru bullmastiffa,ispijanje alkohola do delirija i valjanje po cesti itd itd .Stoga dragi sosed pusti sport drugima, nije to za vas! P.S. A što se tiče Ivice znam da vi još uvijek ne shvaćate kako to da jedna zamlja sa dva brda ima skijaša kakvog vi niste i niti će te ikad imali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije