Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"francuz"

Kopljar: Opustili su se protiv 
Njemačke, no bit će gusto

'12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, utakmica za 3. mjesto, Madjarska - Hrvatska. Zlatko Horvat, Marko Kopljar. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
23.01.2013.
u 08:36

Marko Kopljar, uz Damira Bičanića, jedini igra u francuskoj ligi.

Član je najbogatijeg europskog kluba PSG-a, dok Bičanić igra za Chambery.

Može li Marko ponovo igrati kao u Novom Sadu kada je postigao sedam pogodaka i kada smo poslali trikolore kući nakon pobjede sa sedam pogodaka prednosti (29:22)?

 – Nije važno koliko ću postići pogodaka, važno je da pobijedimo. Bit će gusto, Francuzi su u prilično dobroj formi, bez obzira na poraz od Njemačke – rekao je Kopljar.

Njemačka nam je pokazala kako ih pobijediti?

– Nešto od igre Nijemaca možemo primijeniti, ali Francuzi će sada sigurno biti puno oprezniji. Možda su se malo opustili u toj utakmici.

Jeste li vi sada ušli u najbolju formu?

 – Jesmo. Počeli smo s lakšim utakmicama, ali su nam na početku noge bile teške. Sada smo puno svježiji. Podigli smo formu u posljednje tri utakmice.

Moramo protiv Francuza ponoviti obranu kao u igri protiv Mađarske. Znači, moramo igrati zgusnuto, pokretljivo, uz puno kontakata. Jasno, bit će sigurno uspona i padova u našoj igri, ali moramo pokušati svih 60 minuta igrati koncentrirano.

Imate li kompleks Francuske?  

– Ne bih rekao. Francuska je samo odlična reprezentacija s kojom smo se često susretali. Normalno je da se s njom stalno susrećemo u završnicama velikih natjecanja jer smo i mi odlični.

Naši rukometaši izveli su u šest utakmica 70 protunapada i postigli 56 pogodaka. Po utakmici je to 11 protunapada. Francuska je istrčala samo u 44 protunapada.  

– Brzo se Francuzi vraćaju u obranu. Dobro su organizirani. Moj suigrač Honrubia igra jako dobro. Malo smo popričali u hotelu, ali ne puno o utakmici. Brz je, ima dobar izbor šuteva. Brz je i Abalo, ali brza su i naša krila – zaključio je Marko Kopljar.

>>>'Kopljar je najbolji desni vanjski svijeta, a Čupić ništa posebno'

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:59 23.01.2013.

Bit ce se tesko sutra doma vratiti.............

JA
jazz66
09:10 23.01.2013.

Spremio sam jednu pjesmu za njih ako se to dogodi.

GU
Gustavo
10:06 23.01.2013.

Da bi pobijedili Alilović mora biti na razini Omeyera, obrana čvrsta, u napadu pogađat zicere i šuteve izvana i suci da budu korektni, možda previše toga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije