Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski tjednik Max

Klasnić i Petrić otpali s Bilićevog popisa za Europsko prvenstvo

'sport......austrija.....20.06.2008.  bec - hrvatska reprezentacija na europskom prvenstvu 2008 u austriji i svicarskoj/ ernst happel stadion prater - utakmica turska hrvatska/ klasnic     foto: marko
Foto: ''
1/3
11.04.2012.
u 18:59

Sportski tjednik Max otkriva izbor Slavena Bilića za EP. Vodit će 23 nogometaša, od kojih trojicu vratara.

I nema previše pitanja, Bilićev se izbor manje-više zna, ostala su slobodna samo dva-tri mjesta. Tko će ih popuniti, ovisi o tome koliko će igrača u svakoj momčadskoj liniji Bilić voditi u Poljsku.

Uz trojicu vratara, Pletikosu, Subašića i Kelavu, koje samo ozljede mogu izgurati iz zrakoplova za Varšavu, popis ostalih dvadeset igrača ovisit će o tome koja će od dvije moguće opcije prevladati. Bilić, naime, još razmišlja hoće li na Europsko prvenstvo otići sa sedmoricom obrambenih, osmoricom veznih igrača i petoricom napadača ili će u svlačionici biti po osmorica obrambenih i veznih igrača te četvorica napadača.

Zasad su u obrambenom redu sigurna šestorica: Ćorluka, Vida, Schildenfeld, Lovren, Šimunić i Pranjić. Bude li izbornik imao osmoricu “defenzivaca”, putovat će još Vrsaljko i Strinić, odluči li se, pak, za sedmoricu, onda otpada jedan od spomenute dvojice!

Gužva u napadu

U veznom je redu slična situacija, u svakoj inačici izbornik želi osmoricu igrača, zasad ima sedmoricu sigurnih. To su: Modrić, Srna, Vukojević, Dujmović, Rakitić, Perišić i Kranjčar. A za preostalo osmo mjesto kandidiraju Badelj i Iličević.

Napokon, od početka Bilićeva mandata, najveća je gužva bila uvijek u napadu, tako je i sad. Već prije otpao je Mate Bilić, jesen je znakovito prošla bez Mladena Petrića koji ni sad nije u Bilićevim mislima, a posljednji od naših zvučnih napadača koji je nestao s izbornikove mape je – Ivan Klasnić!

Čovjek koji samo igrom slučaja nije zauvijek ušao u našu nogometnu povijest i postao nacionalni junak na prošlom EP-u zbog onoga pogotka Turcima, ovaj će EP sigurno gledati na malom ekranu, iako za Bolton zabija gotovo uvijek kad zaigra. No, kako sad stvari stoje, Klasnić je višak. Jer, sigurni napadački kvartet čine Olić, Eduardo, Jelavić i Mandžukić, a bude li Bilić na EP vodio petoricu napadača, taj peti bit će – Kalinić!

S napadačima je uvijek napeta i delikatna situacija, u ozbiljnom nogometu mogu igrati najviše dvojica, samo gdjekad i trojica, ako su pokretljivi i maksimalno odgovorni u obrambenom dijelu igre.

Dvojica igraju, a ostali su nezadovoljni što sjede na klupi (imali smo slučaj Eduarda nakon dodatnih kvalifikacija s Turskom), pa onda izbornik ne želi stvarati i dodatnu napetost u svlačionici pozivanjem još jednoga igrača koji bi sigurno, nakon utakmice-dvije na klupi, bio nezadovoljan.

Klasnić, naime, nije više u godinama da bude 19. ili 20. igrač, njega se zove ako je potreban, ako će igrati, a Bilić u ovom trenutku smatra da su Eduardo, Olić, Jelavić i Mandžukić ispred njega, dok bi Kalinić bio sretan (ma kako ne bi!) i samim odlaskom na Euro, pa ne odigrao ni sekundu! Međutim, da bi se izborio za tu petu napadačku poziciju, Kalinić bi morao nešto i odigrati te zabiti neki gol u ovih mjesec dana do kraja sezone.

Možda i četiri napadača

Nakon svega, ipak nam se realnijom čini opcija da će na Euro Bilić voditi momčad sastavljenu ovako: osam (obrana) – osam (vezni red) – četiri (napad), što bi značilo da su Vrsaljko i Strinić sigurni putnici, a Kalinić bi otpao. Onda bi, dakle, ostala samo jedna dvojba, ona u veznom redu – Milan Badelj ili Ivo Iličević!

A priču o statusu i utjecaju igrača u svlačionici i kako stožer gleda na priče o Bilićevu odlasku, čitajte samo u Maxu!

Komentara 46

Avatar PEGLICA
PEGLICA
20:42 11.04.2012.

danas dajem ruku da smo zadnji na ljestvici ,odnosno da cemo eventualno osvojiti jedan jedini bod ,ali i to bi bio prevelik zalogaj za ovo dripariju od reprezentacije!!

SV
stjepan v.
20:56 11.04.2012.

AKO je to istina onda smo zadnji u skupini. Klasnica staviti 30 min i dace gol. Petric igra 90 min za HSV on je formi. dujmovic je samo rezerva.

OB
-obrisani-
22:26 11.04.2012.

Napisao sam nedavno da bi Bilic na pripreme morao pozvati barem 32 nogometasa pa neka se IZBORE najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije