Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. IZDANJE

Kiprop i Subotić pobjednici Večernjakovog maratona

Večernjakov maraton (1)
Foto: Tomislav Miletic, Grgur Zucko/PIXSELL
1/16
13.10.2013.
u 15:34

U polumaratonu je slavio Ukrajinac Oleksandr Matvičunk, dok je kod žena najbolja bila domaća atletičarka Lisa Stublić koja je s vremenom 1:11:43 postavila rekord staze.

Kenijac Maiyo Stanley Kiprop pobjednik je 22. Večernjakovog Zagreb maratona. Na cilj je došao za 2:19,01. Drugi i treći bili su također Kenijci - Elisha i James. Najbolji hrvatski maratonac je Milorad Vojvoda koji je bio deveti. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Srpkinja Ana Subotić koja je obranila lanjski naslov. Pobijedila je u vremenu 2:39,34. Ona je uspjela pobijediti ispred dvije Kenijke Jepkurni i Japkosgei. Naša najbolja bila je Marija Vrajić na četvrtom mjestu.

Lisa Stublić pobijedila je u ženskom polumaratonu istrčavši novi rekord 1:11,43.

- Za mene je ovo bio samo jedan dobar trening. Nisam se nimalo umorila. Staza je prilično ravna, ne pretjerano teška. Krajem listopada putujem u New York gdje ću nastupiti na tamošnjem maratonu, jednom od najvećih na svijetu - rekla je Lisa.

U muškoj konkurenciji slavio je Ukrajinac Oleksandr Matvičunk ispred Etiopljana Deneje Demea i Mađara Tamasa Kovacsa.

U utrci građana, na pet kilometara, očekivano su pobijedili trenutno najbolji hrvatski dugoprugaši, Dino Bošnjak iz Gorice i Matea Matošević, članica Agrama.

- Znam da su mnogi ljudi što je nastupio velik broj aktivnih trkača, ali ja sam pobijedila i lani, kada nije bilo novčane nagrade pa se nitko nije pretjerano bunio - rekla je Matea Matošević.

>> Sandra Perković starter Večernjakova maratona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije