Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši trener bilih

Katalinić: Hajduk od neuspjeha radi uspjeh, a Mamić mu je za sve kriv

'04.08.2013., stadion Poljud, Split - MAXtv1.HNL, 04.kolo, HNK hajduk-NK Hrvatski Dragovoljac. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
18.08.2013.
u 08:00

– U moje vrijeme tražio se samo uspjeh, mijenjali su trenera već nakon jedne neodlučene utakmice kod kuće

Šok nakon informacije da je za 2013. godinu Mijo Caktaš izgubljen potresla je Poljud. Uoči večerašnjeg susreta na Poljudu (19 sati) sa Slavenom Belupom trener bijelih Igor Tudor bio je pod dojmom te nesreće.

– To je za nas strašna vijest, sve nas je pogodila. U prvi trenutak mislili smo da je meniskus, da ga čeka mjesec dana stanke, a stradali su mu ligamenti i pauzirat će šest mjeseci – kazao je Tudor.

Teško bez Caktaša

Caktaš je samo nastavio niz, Tudor već dulje vrijeme nema Kouassija. Njega su u Poljudu, mimo liječničke službe, željeli vratiti prije vremena na teren, ali ništa od toga. – Kouassija smo pokušali vratiti ranije, ali to nije moglo proći. Taj start Škarabota s leđa u utakmici s Rijekom bio je poguban. Bez njega ćemo biti još desetak dana – kaže Tudor. Nema Tudor još neke igrače na raspolaganju, nedostaju mu Milić i Jozinović.

Nasmijao se kad smo mu spomenuli povratak Senijada Ibričića.

– To nije realno – kaže Tudor. Istina je da se nadamo da bi Ibričić mogao završiti u Hajduku, ali mora se dogovoriti s ruskim Lokomotivom. Rusi bi najradije raskinuli ugovor, ali ne žele ostati bez ičega. Traže najmanje 2,5 milijuna eura za Ibričića.

Za zagrijavanje, trener Slavena Belupa, nekoć znameniti Hajdukov vratar a kasnije i uspješan trener Ivan Katalinić odmah je koplje usmjerio prema svom bivšem klubu.

– U moje vrijeme tražio se samo uspjeh, mijenjali su trenera već nakon jedne neodlučene utakmice kod kuće. A sad je obrnuto, u Hajduku od neuspjeha naprave uspjeh. Tudor kaže da će im Dinamo pobjeći 15 bodova. Meni to nije jasno, kako onda misli pripremati momčad i osvajati bodove kaže li da će plavi odmaći 15 bodova – pecnuo ga je Kate i dodao da se ne slaže s tezom da Splićani imaju mladu momčad.

To su priče za malu djecu. Svi, osim jednog igrača, imaju više od 20 godina i u nogama o-ho-ho utakmica hrvatske lige. Mit je da Hajduk ima mladu momčad. Ima i Slaven mladu momčad, zaigra li s trojicom igrača od 19 godina. I mlađu od Hajdukove – rekao je iskusni strateg i nastavio:

– Hajduk je lani osvojio Hrvatski kup, onda se nije govorilo o mladima. Ispao je iz Europe, i sad je došao strah, što u prvenstvu – kazao je Katalinić i dodao da je sada u Hajduku puno manji pritisak nego prije.

Svi naprijed, bijeli natrag

– Govori se Dinamo je Dinamo, no pojavile su se i neke druge momčadi, Rijeka, Split i Lokomotiva, koje se bore za prve tri-četiri pozicije, i sad je Hajduku bitno samo da igra u Europi. Tako se svi ponašaju, od uprave do trenera. Oni i ne razmišljaju o prvome mjestu, nisu osam godina bili prvi, a javnosti se servira da je Hajduku za to kriv Zdravko Mamić. A on samo pojačava Dinamo, dovodi igrače, a Hajduk ih prodaje. Ako stalno prodajete igrače i govorite da nemate novca, znači da ne znate stvarati momčad, a to se uvijek može, ali ne dovodeći slobodne igrače koji nisu za Hajduk. To je i Slavenov problem – zaključio je Kate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije