Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni stručnjaci

Kapa dolje Goluži! Sad ćemo malo mi vladati!

'24.01.2012., Dvorana SPENS, Novi Sad, Srbija - 2. krug Europskog prvenstva u rukometu. Utakmica B. skupine izmedju Francuske i Hrvatske. Mirko Alilovic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
24.01.2013.
u 13:45

Saračević: Duvnjak 
je odigrao utakmicu života u reprezentaciji!

Neopisiva sreća preplavila je rukometnu Hrvatsku nakon veličanstvenog trijumfa protiv Francuza, stručnjaci Kasim Kamenica, Zlatan Saračević i Vladimir Canjuga nisu krili oduševljenje zastrašujućim maršom Golužinih trupa...

– Igrali smo sjajno u svim utakmicama i sad smo to nastavili, a Francuzi su se mučili kao i cijeli turnir. Goluža je dobro izabrao 6-0 obranu i ustrajao na njoj. Sama činjenica da je Karabatić prvi gol zabio u 45. minuti, a Abalo u 53. sve govori. Također, važna stvar je da je Alilović zasjenio Omeyera. Francuzi su prvo krenuli s dubljom obranom, pa plićom, ali ona je stalno bila široka i nije nam predstavljala problem. Veličanstveno! Ma, odluka stožera i igrača da pobijedimo Španjolce i odemo na Francuze donijela je uvjerenje da ih možemo slomiti – rekao je Kamenica.

Važan Mandalinićev gol

Saračevića je impresioniralo kako se obrana snašla nakon isključenja Vukovića.

– Prvi put su Musa i Gojun igrali u paru u obrani i sjajno su izdržali, obrana je bila temelj. U napadu je bilo grešaka, Kopljar je bio nekako stidljiv, ali dočekali smo Duvnjaka u velikoj utakmici. Izbrisao je ona loša izdanja iz polufinala u Beogradu i Londonu i odigrao najbolju utakmicu u reprezentaciji. Ma sjajno kako smo izdržali bez drugog srednjeg vanjskog, pogotovo kad je Duvnjak dobio isključenje, pa kako je samo Mandalinić zabio onaj gol... Sve se posložilo i, eto, odoše Francuzi u mirovinu! Mislim da ih većinu više nećemo gledati.

Izbornik rukometašica Vladimir Canjuga skida kapu Golužinu remek-djelu.

Umorni na "napaljene" Dance

– Slavko je bio nevjerojatno hrabar kad je tvrdio da ne postoji kompleks Francuza i kad je s novom momčadi prebrisao sve prethodne poraze. Uspjeli smo bez Laca, Štrleka, Balića... I imamo momčad od 24-25 godina koja može 7-8 godina trajati u vrhu. Svaka čast ostalima u državi, ali samo je rukomet već deset godina u svjetskih top 5.

A sad Danska u polufinalu.

– Igra puno bolje nego u Londonu. Bit će to puno neizvjesniji meč nego ovaj protiv Francuske 0 uvjeren je Kamenica, a Sarač je prisnažio: 

– Bit će nam jako teško. Nemalo smo se potrošili, a nemamo velik fond igrača. Sad se treba dobro odmoriti.

Canjuga posebno upozorava na sljedeće:

– Danci će imati isti ovakav motiv kakav smo mi imali protiv Francuza. Silno su željni osvete nakon onog razaranja u Londonu. Sreća je da utakmice nisu dan za danom jer bismo se inače teško oporavili – zaključio je Canjuga.

>>>Abalo i Onesta: Hrvati su bili bolji, zasluženo su pobijedili

>>>Horvat: Morao sam "prodati" lob i Omeyeru

Ključne riječi

Komentara 23

JA
jazz66
18:48 24.01.2013.

Meni se čini da je onaj lob Ninčevića s lijevog krila u 24. minuti bio čisti gol.

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
14:39 24.01.2013.

Teško je , jako teško. Nemamo Lackovića, Vukovića su odmah isključili (drugi su se morali trošiti više zbog toga).Malo se sudaramo pri razigravanju ali je sreća što je Duvnjak preuzeo hrabro ulogu "lokomotive", jako nam curi lijeva strana u obrani. Neki dečki nisu imali "tajming" za akciju pa su pucali izdaleka bez veze i tako dali Omeyeru samopouzdanje. Ozljede, i one koje znamo i one koje čuče kod pojedinih igrača su ozbiljan problem. Alilovića "ide" , i to nam daje samopouzdanje, dobro je tako. A, da ne spominjem Golužu. On je cijelo vrijeme bio na vjetrometini, streljani... A, zašto ? Francuzi imaju svog Narcisa ali koji se bori za svoje. Imamo imi svog. Zove se Ivano Balić. I u takvim okolnostima naši dečki su dali sve od sebe. Bit će jaaako teško ali mi je duša na mjestu nakon sinoćnje pobjede. Bravo !

JA
jazz66
20:23 24.01.2013.

Evo čitam u danskim novinama,(sporten.dk), kako se Wilbek boji hrvatske impresioniran onime što su naši dosad napravili, a još mu je, kaže, živo sjećanje na onaj poraz od 11 razlike na OI u Londonu. Nazivaju nas 'strašnim hrvatima', da igramo za čast i da nemamo milosti za nikoga. Što je - je, onaj strašan poraz im je još uvijek nezamisliv - bar tako tvrde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije