Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO VIŠE OD MODRIĆ

Kako će Štimac bez Perišića postaviti igru protiv Srbije?

'12.01.2013, Volkswagen Arena, Wolfsburg, VfL Wolfsburg vs Hertha BSC Berlin, im Bild Marcel Schaefer (4, VfL Wolfsburg) gratuliert dem Torschuetzen Ivan Perisic (9, VfL Wolfsburg) zum 1:0 fuer Wofsbu
'nph / SielskiNordPhoto/PIXSELL'
11.03.2013.
u 21:00

Štimca je zabrinjavao Ivanov status u klubu i dvojio je hoće li Omišanin biti u početnom sastavu. Neki novi igrač neće biti pozvan.

Stigla je i potvrda, Wolfsburgov veznjak Ivan Perišić zbog ozljede lijevog koljena otpao je za utakmice protiv Srbije i Walesa. Izbornik Igor Štimac bio je u kontaktu s Perišićem, baš kao i dr. Boris Nemec, a pregled magnetnom rezonancijom utvrdio je napuknuće ligamenta koljena. Perišić će izvan stroja, bog ozljede koju je zadobio u utakmici Wolfsburga i Freiburga, biti mjesec dana.

– Neću nikoga naknadno pozvati, i zbog ovakvih situacija na popisu je 26 igrača – kratko je kazao Štimac.

Igrao više od Modrića

Perišić je u Štimčevu mandatu postao standardan u reprezentaciji, nastavio uzlaznom putanjom, koju je započeo na Euru u Ukrajini i Poljskoj, gdje je dva puta bio u startnoj postavi, tek je protiv Španjolske bio na klupi. Kod Štimca je u sve četiri kvalifikacijske utakmice bio starter, jedan od nezamjenjivih. Pletikosa, Srna, Šimunić i Strinić odigrali su svih 360 minuta, Perišić ih ima 355, Modrić 354, a Mandžukić 340. Naravno, po statusu ima tu još nezamjenjivih poput Ćorluke i Rakitića. Štimac ne očajava zbog toga jer je Perišić otpao, u razmišljanjima oko postave za Srbiju taj lijevi vezni ionako mu je bila otvorena opcija. Naime, Perišićev se status u posljednjih mjesec dana pogoršao, izborniku je otvorio upitnike. No, ozljeda je velika nesreća za mladog Omišanina.

Sada se otvaraju brojne kombinacije, rotacije. Bude li išao na bezbolne varijante, Štimac se može odlučiti za Kranjčara, Sammira ili Kovačića kao zamjene za Perišića. Bude li mijenjao sustav, onda i Olić može na tu lijevu stranu, a ako krene na krupne rotacije, pa ubaci Lovrena na stopera, Ćorluku na desnog bočnog, Srnu naprijed, onda bi Rakitić mogao na Perišićevu poziciju.

Više je kombinacija

Kombinacija je napretek, zbog toga se Štimac nije ni odlučio za naknadno pozivanje nekog od onih koji bi mogli upasti umjesto Perišića.

Komentara 4

Avatar Topgen
Topgen
22:51 11.03.2013.

Nema zime , Raketa igra momentalno kao Modric.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:22 11.03.2013.

Lako je sad mudrovat al Peršić je brzonogo krilo i po tom bi ga sam Kovačić mogel zamjenit. Pustimo zato nek to odrede oni kaj su za to i plaćeni. Repki sve najbolje i čekamo tekmu s nestrpljenjem !!!

SE
serđo
07:36 12.03.2013.

najbolji dokaz koliko je bitan jest to da umjesto njega nitko nije pozvan, a to sigurno nije zato jer je nezamjenjiv, ha ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije