Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Maksimiru

Jovanović: Huligani ne bi smjeli na kilometar do stadiona

'01.05.2010., Maksimirski stadion, Zagreb - Nogometna utakmica 28. kola Prve HNL izmedju domacina Dinama i Hajduka. Navijaci Dinama, Bad Blue Boysi, napali su specijalnu policiju bakljama i stolicama,
'Goran Stanzl/PIXSELL'
11.07.2012.
u 21:00

Naši policajci će i u Bugarsku, a svi izgrednici bit će procesuirani - kazao je Dubravko Teur iz PU zagrebačke

U Maksimiru je u srijedu održan najavljivani sastanak predstavnika Dinama, MUP-a i HNS-a, pa iako svi govore da je to bio uobičajeni sastanak, ipak je posljednje divljanje huligana na Dinamovim pripremama u Austriji potaknulo hitnu reakciju. U Dinamovo ime na sastanku su bili izvršni predsjednik Zdravko Mamić i direktor stadiona Miljenko Sakoman, MUP su predstavljali načelnik uprave policije Dubravko Teur, zatim povjerenik za sigurnost PU zagrebačke Ivan Arbutina, te Dubravko Perec iz Odjela za sprečavanje nasilja na sportskim terenima, dok su uime HNS-a na sastanku bili budući izvršni predsjednik Damir Vrbanović te povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk. Nakon dvosatnog sastanka, Dubravko Teur rekao je:

- Ovo je nastavak razgovora o provedbi osiguranja na sljedećim utakmicama. Zaključeno je da će Dinamo i Ravnateljstvo policije učiniti sve da utakmice prođu u normalnom, sportskom ozračju i ovim putem molimo sve navijače da bodre svoj klub u duhu tolerancije – rekao je Teur.

A kakva je poruka huliganima?

- Policija ima ovlasti koje će provoditi sukladno zakonskim okvirima. Naša je želja, naravno, da nereda ne bude i vjerujemo da će tako i biti. Međutim, i zadnji pripremni dan u Austriji huligani pod krinkom Dinamovih navijača napravili su incident.

Može li se tome već jednom stati na kraj?

- Uoči utakmice Ravnateljstvo policije je preko "dodirne točke" izvijestilo austrijsku policiju na potencijalnu opasnost od nereda u režiji Dinamovih "navijača" i to je sve što smo operativno mogli napraviti, kad je riječ o stranoj državi. A kako se tamošnja policija pripremila za taj događaj, na to ne možemo utjecati.

Postoji li mogućnost da se te huligane, koji su opet osramotili državu izvan granica, privede nakon povratka u Hrvatsku?

- Najprije ih moramo identificirati. I kad dobijemo te podatke, u dogovoru s nadležnim institucijama pronaći ćemo mogućnost njihova pozivanja na razgovor i eventualnog zakonskog sankcioniranja. Konkretno, tražit ćemo od austrijske policije da nam daju operativne podatke vezane uz osobe koje su stvarale nerede.

Hoće li MUP tražiti da se promijeni Zakon i da se neredi na stadionima tretiraju kao kazneno, a ne prekršajno (ne)djelo?

- Neke su stvari i sad podložne kaznenom gonjenju, ali tučnjava, na žalost, nije. Vjerujem da ćemo tražiti promjene Zakona...

Hoće li hrvatski policajci putovati u Bugarsku na utakmicu Ludogorec – Dinamo?

- Da, sigurno će u Razgradu biti i naši policajci. Dinamo nas je to zamolio, a o tome se moramo dogovoriti s bugarskim kolegama. Bude li nereda, naši će policajci lakše moći identificirati moguće izgrednike, koje bismo onda procesuirali nakon povratka u Hrvatsku.

Jeste li možda bili suočeni s političkim pritiscima da se ne ide do kraja u borbi protiv huligana?

- Ne, nikad nije bilo nikakvih pritisaka – kaže Teur.

Komentara 31

Avatar Piruška
Piruška
08:30 12.07.2012.

Kad budu banditi i mafijaši iz hrvatskog sporta u zatvoru tad će i navijači biti fer i korektni a do tada rat !

Avatar jocker-3
jocker-3
21:18 11.07.2012.

ja bi te huligane strpao u avion i pravac džungla,oduzeti im putovnice pa se naka bore sa ljudožderima....

FU
furešta
08:45 12.07.2012.

Ajde Jovo ne mazi nam oči, znamo da su takozvani navijači tvoja horda za nerede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije