Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško bolestan

Josip Kuže obolio od leukemije, odlazi na liječenje

josip kuže (1)
12.02.2013.
u 20:25

Josip Kuže, legendarni Dinamov trener, miljenik igrača i navijača, obolio je od leukemije.

Nogometnim krugovima vrlo se brzo proširila informacija kako je hrvatskom treneru Josipu Kužeu dijagnosticiran jedan od oblika leukemije. Još je zapravo neizvjesno o čemu se radi i koliko je situacija eventualno ozbiljna.

Moguće je da sljedeći liječnički pregledi kojima će Kuže biti podvrgnut u bolnici u Zajčevoj pokažu kako situacija i nije tako ozbiljna kako je na prvu zazvučala kada je prije nekoliko dana Kuže i dobio izvješće od liječnika.

Brojni nogometni djelatnici i Kužeovi prijatelji odmah su mu se stavili na raspolaganje kada su čuli za vijest.

Jedan od najomiljenijih likova kojemu Dinamovi navijači tepaju 'Uno di noi' (Jedan od nas) sljedeći će period provesti u Zajčevoj bolnici na pretragama.

A o njegovoj povezanosti s običnim pukom dovoljno govore i brojni komentari na brojnim internetskim portalima. Stotine navijača u svojim komentarima ispisali su na desetke poruka podrške.

Jedan od najboljih hrvatskih trenera praktično je bio stalno u kombinacijama za povratak na Dinamovu klupu. A mnogi igrači priznali su da je pod njegovim ravnanjem Dinamo igrao poseban nogomet referirajući se na 1989. i borbu u Jugoslavenskoj ligi kao i 2006. godinu kada je igrao Dinamo igrao i Ligu prvaka.

Vjerujemo da će Joža iz ove utakmice izići kao pobjednik jer čak i kad je proživljavao najteže životne trenutke, poput moždanog udara kojeg je doživio, Kuže je uvijek imao snage da se našali i nasmije.

Kuže je nakon desetogodišnje igračke karijere u Dinamu kao trener obišao gotovo sve svjetske meridijane. Osim u Hrvatskoj, Njemačkoj i Japanu bio je izbornik Ruande i Albanije, a u Kini je trenirao i Tianjin Tedu. Bio je to njegov zadnji trenerski angažman.

U ovakvim trenucima teško je pronaći inspiraciju, no vjerujemo da će Kuže pronaći snage za novu bitku koja ga očekuje. Njegovi vjerni Dinamovci samo poručuju:" Joža, nema predaje"

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Darko zg
Darko zg
21:10 12.02.2013.

Joža od srca ti želim brzo oporavak.

DK
dkatica2
21:11 12.02.2013.

šteta , možda se izvuče , sada trebaju doći na scenu donatori koštane srži , preko akcije Ana Rukavina

Avatar netko30
netko30
21:41 12.02.2013.

svako dobro ti zelim...pozivi jos dugo i ocekujem te u dinamu, jer si ti stvorio ovu pobjednicku eru, neka ti svi budu zahvalni na tome, ja jesam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije