Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selekcija do 19

Jeličić nije uspio nadmašiti Grnjin uspjeh

'08.05.2012., Maksimirska 128, Zagreb - Dinamov junior Domagoj Pavicic na konferenciji za medije GNK Dinamo. Najavljeni su susreti finala Hrvatskog kupa Dinamo - Osijek na maksimirskom stadionu koji c
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
10.07.2012.
u 18:52

SP će se igrati 2013. godine u Turskoj, od 21. lipnja do 13. srpnja, a izbornik Jeličić opet neće imati najbolje igrače

Uvijek je upitno treba li plasman mladih nogometaša (selekcije do 19 godina) na SP u Tursku tretirati velikim uspjehom kad se zna kako su kockasti u proteklih sedam nastupa na dva SP-a (1999. u Nigeriji i 2011. u Kolumbiji) postigli samo jednu pobjedu, protiv Kazahstana (5:1) prije 13 godina. I te kako još živi sjećanje na sramotu u J. Americi prošle godine kada je Grnjina selekcija poražena u sva tri nastupa, protiv S. Arabije (0:2), Nigerije (2:5), čak i Gvatemale (0:1).

Na žalost, izbornik Dinko Jeličić na EP-u u Estoniji nije mogao računati na najvažnije igrače, Kovačića, Livaju, Rebića i Radoševića, svojevoljno se odrekao Gomelta iz Tottenhama, pa i nije iznenađenje što selekcija nije uspjela ući u drugi krug (na fotografiji Domagoj Pavičić).

Za usporedbu, osporavani izbornik Ivica Grnja prije dvije godine osvojio je europsku broncu u Francuskoj. To je bila treća medalja mladih selekcija na velikim natjecanjima, nakon juniora 1998. na Cipru i kadeta 2001. u Engleskoj.

SP igrača do 20 godina igra se sljedeće godine u Turskoj od 21. lipnja do 13. srpnja, opet u terminu priprema, pa je gotovo sigurno da će i na to natjecanje ići skrpana momčad.

Komentara 3

VL
????
19:29 10.07.2012.

Nadam se da će novo vodstvo HNS-a inzistirati da svi igrači idu na SP U-20 pod prijetnjom kazni klubovima koji ih ne bi pustili.

KA
kajinx
13:32 11.07.2012.

Kakva ironija? Lige petice puštaju svoje igrače da sudjeluju na natjecanjima svojih reprezentacija, a naši “veliki” Dinamo i Hajduk ne mogu bez djece.

SA
SI aka SI
14:14 11.07.2012.

1) liga nam je u banani i sve je manje potencijala; 2) oni koji jesu potencijal idu sa klubovima (kojima je špica sezone pretkolo u srpnju) na pripreme. "Pala i Srbija!!!". A tko je točno pao prije Srbije? Prosinečki, Boban, Štimac i društvo su prije svjetske bronce kao klinci osvojili juniorsko zlato, Španjolci dominiraju godinama u mlađim uzrastima, a mi se dičimo sa ispadanjem u grupi na U20, a čudimo se kada u seniorskoj konkurenciji ispadnemo od finalista Eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije