Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEAVER CREEK

Janka vikend zaokružio pobjedom u veleslalomu

Carlo Janka
Reuters
06.12.2009.
u 22:20

Sjajni mladi švicarski skijaš Carlo Janka (23) slavio je u nedjelju u veleslalomskoj utrci u Beaver Creeku nakon što je u subotu pobijedio u spustu, a u petak u superkombinaciji.

Treću pobjedu u trima danima na stazi Birds of Prey uvjerljivo je potvrdio u drugoj vožnji, koju je startao kao posljednji, najbolji iz prve dionice natjecanja.

Za 47 je stotinki sekunde nadmašio na kraju drugoplasiranog Austrijanca Benjamina Raicha (drugi i nakon prve vožnje), dok je treće mjesto, uvjerljivo najbržim vremenom druge dionice, izborio aktualni pobjednik Svjetskog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal. Prvu je vožnju završio na osmom mjestu, a drugu je vozio za 21 stotinku brže od drugoga najbržeg skijaša, na kraju šestoplasiranog Austrijanca Hannesa Reichelta.

Janka je vodeći u ukupnom poretku veleslalomaša, obzirom da je na startu sezone, u austrijskom Söldenu, zauzeo treće mjesto. U ukupnom je poretku, nakon sedam postaja Svjetskog kupa, također vodeći s 460 bodova, 105 ispred drugoplasiranog sunarodnjaka Didiera Cuchea.

Posljednji skijaš kojem je uspjelo slaviti u trima uzastopnim nastupima bio je Aksel Lund Svindal u ožujku 2007. godine. On je spojio tri pobjede u švicarskom Lenzerheideu.

Hrvatski skijaši nisu nastupali u nedjelju.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Beaver Creek:
1. Carlo Janka (Švi) 2:29.44
2. Benjamin Raich (Aut) +0.47
3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.93
4. Ted Ligety (SAD) +1.14
5. Kjetil Jansrud (Nor) +1.17...

Ukupni poredak veleslalomaša:
1. Carlo Janka (Švi) 160 bodova
2. Didier Cuche (Švi) 136
3. Ted Ligety (SAD) 130...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:
1. Carlo Janka (Švi) 460 bodova
2. Didier Cuche (Švi) 355
3. Benjamin Raich (Aut) 281...
10. Ivica Kostelić (Hrv) 135...
21. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 66
100. Ivan Ratkić (Hrv) 1...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije