Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRANJSKA GORA

Ivica: Veliki globus!? Ma što vam je...

\'Croatia\'s Ivica Kostelic clears a gate during the men\'s slalom World Cup race in Kranjska Gora March 11, 2012. REUTERS/Srdjan Zivulovic (SLOVENIA - Tags: SPORT SKIING)\'
Reuters
11.03.2012.
u 19:15

I slalomaški Globus otišao je u Hrvatsku, kazao je Hirscher nakon što je izletio

Marcel Hirscher veliki je frajer. Ili je opaki hazarder za svoje godine. Ono što je napravio u Kranjskoj Gori, slučajno ili namjerno, zaslužuje aplauz i \"bravissimo\". Krenimo redom. Uoči slaloma, na kojem se u Svjetski kup vratio Ivica Kostelić, njegov konkurent za Mali globus došao je do njega, stisnuo mu ruku i rekao:

Globus je bio na pladnju

– Stari, drago mi je da si se napokon vratio!

Kostelić je kimnuo glavom. Bio je to tek početak Hirscherove fair-play predstave. Nakon nekoliko vrata, Austrijanac je, slučajno ili ne, izletio. Otišao je sa strane i pustio starijeg skijaša da poravna račune. Naime, Ivice nije bilo mjesec dana, u to se vrijeme vozio tek jedan slalom, onaj u Banskom gdje Hirscher, dakako, pobijedio. Kako bi bili ravnopravni u utrci za najboljeg, Kranjsku Goru prepustio je – Hrvatu.

Globus, onaj slalomaški, Ivici je bio na pladnju. Pobjeda ili drugo mjesto u slalomu, na što smo ove sezone navikli, donijeli bi mu već u Sloveniji Globus. No to bi ipak bio SF film. A u Deželi se takvi ne snimaju. Završio je na 16. mjestu.

– Loše, jako loše, stalno nešto \"brenzam\". Veliki globus?! Ma kaj vam je... – tako je Kostelić istisnuo kroza zube i ljutit odjurio. A zašto ljutit? U tek dvije utrke do kraja dobiti takvu šansu, najmanje je što su Kostelići očekivali. Nisu se snašli, imali su jelo na pladnju, ali nisu zagrizli. Dakako, imaju i opravdan razlog.

– Moglo je biti i lošije, pa prije četiri tjedna bio je na operacijskom stolu! Pa je l\' znate kak je to nakon narkoze?! Nemreš niš... Dva tjedna nije stal na skije pa ga je na Sljemenu boljelo koljeno... Nisu to alibiji, ali teško je nakon svega uopće skijati, a kamoli biti u formi – objašnjavao je Ante Kostelić.

A što je zaista \"izveo\", Marcel Hirscher objasnio je sam:

– Bacio sam se na glavu i izletio. Što ću sad... Ivica je povećao prednost, a ima i punih deset godina iskustva više od mene. Još je jedan Globus otišao u Hrvatsku – predao se Hirscher.

Što nas čeka u Schladmingu na završnici?

Strpljivi Marcel

– Cijela Austrija priča o meni i mojim Globusima, ali iz takve sam zemlje, svi su ludi za skijanjem. Slalomaški je Globus Kostelićev, meni ostaje borba za veleslalomski i veliki, valjda će i Feuz nešto zeznuti...

Nevjerojatno, ali Hirscher je bio nasmiješen od uha do uha, iako je ovim ispadanjem Austrijanac vjerojatno izgubio dva Globusa, slalomaški i veliki u utrci s Feuzom. Strpljivo je išao od novinara do novinara, razgovarao sa svakim tko je pitao, a nije ljutito odjurio u šumu...

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:00 11.03.2012.

Ako je tako, onda me mali pravo iznenadio. Vjerujem da ce Ivica znati to odraditi kako treba, pa valjda je vrijeme da naplati svoje iskustvo.

SE
serđo
07:35 12.03.2012.

eto, sad ivica zna da mu srđan zamjera jer ne želi s njim ćakulat pa može nemirno spavat zbog toga.

GA
gabpet
10:00 12.03.2012.

Ivica 4 tjedna nije bio u punom pogonu a radi se o ključnom dijelu sezone. Ne treba si predbacivati ovo u Kranjskoj. Za nas on je fantastičan čovjek i sportaš. Neka si sačuva zdravlje jer ono je prije svega ostaloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije