Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Ivica: Sve je otvoreno, čak i to da se odreknem medalje!

\'Croatia\'s Ivica Kostelic celebrates his victory in the men\'s giant slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup on January 9, 2011 in Adelboden. Kostelic won the men\'s slalom. AFP PHOTO / FABRI
AFP
08.02.2011.
u 20:13

- Spavanje i bacanje u kadu, to je najbolji recept za kvalitetan odmor - kaže Ivica

Samo se veliki frajeri na Svjetskom prvenstvu mogu – odmarati. Obično sportaši grizu, nabrijavaju se, oštre, obećavaju brda i doline... Ivica Kostelić je u Garmisch-Partenkirchenu odlučio dobro se naspavati, okupati, napuniti baterije, pa što bude. A sudeći po tome da je na vrhuncu životne forme, bit će... medalja.

– Smjestili smo se odlično, prvi dan smo odmah odredili za odmor. Spavao sam dugo, nisam ni tražio bazen, odlučio sam se navečer baciti u kadu. To je najbolji recept za odmor, a u utorak smo već bili na stazi i trenirali – kaže Ivica.

Prvi skijaš svijeta kalkulira hoće li se u ponedjeljak natjecati u superkombinaciji, disciplini kojom dominiraju Hrvati, a u kojoj je već pokupio glavnu nagradu - mali Kristalni globus. Je li zaista moguće da će se svjesno odreći zlatne medalje?

– Sve su mogućnosti otvorene pa čak i ta. Propuštanje utrka ima za cilj prikupljanje snage, treniranje umjesto odlaska na start, a sve to kako bismo izdržali do kraja sezone. Željeli bismo pod svaku cijenu zadržati ukupno vodstvo u Svjetskom kupu, to nam je ionako bio cilj – objašnjava kalkulacije naš skijaš.

Natku držim fige

A kako diše najbolji prijatelj, koji će u ponedjeljak braniti broncu? I lani je bio sam na SP-u u Val d'Isereu, kada je Ivica morao odustati zbog ozljede leđa.

– Ako Natko može biti u Svjetskom kupu na postolju u superkombinaciji, nema razloga da to ne ponovi na Svjetskom prvenstvu. Volio bih da obrani medalju – drži mu fige skijaški mentor.

Prvo opasan super-G

Naš će "četverac" koji je u superkombinaciji osvojio bodove u Chamonixu (Kostelić, Zrnčić Dim, Šamšal, Široki), otvoriti nastup na SP-u na drugoj "superutrci" - superveleslalomu.

– Stazu su slabo pripremili. Grba i leda koliko hoćete, a i loše se vidi jer prolazi kroz šumu pa ima puno sjena. Rekao bih čak da je opasna. Gore je prilično ravna, a dolje tehnički zahtjevna. Barem će biti zanimljivo – dodaje Ivica Kostelić.

– Teško je i skije kontrolirati, moramo biti oprezni – upozorava ga Natko.

Komentara 10

MY
mycropht
21:39 08.02.2011.

Nadam se da Ivica neće na kraju dobiti medalju u prekombinaciji, disciplini u kojoj su Hrvati pravi majstori jer su se već milijun puta \"uspješno\" prekombinirali. Vjerujem ipak da je sve ovo samo priča i da će Ivica nastupiti bez kočnica u svim disciplinama u kojima ima ikakve šanse za medalju.

OB
-obrisani-
21:55 08.02.2011.

Ivica ti si vec skijaski CAR, a uskoro i LEGENDA!

PI
pietrogross
20:39 08.02.2011.

gospodo,nemojte praviti rostilj,zec je jos u sumi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije