Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kitzbühel

Ivica: Sramota je što ukidaju kombinaciju

'Ivica Kostelic of Croatia reacts after the Alpine Skiing World Cup Slalom race in Kitzbuehel January 24, 2010.  REUTERS/Michael Leckel (AUSTRIA - Tags: SPORT SKIING)'
'MICHAEL LECKEL'
26.01.2010.
u 10:40

Kostelić na noćnoj utrci u Schladmingu brani postolje od prošle godine. Gondola s imenom Ivice Kostelića pojavit će se u Kitzbühelu tek na ljeto. Slobodne su ostale samo dvije.

Kao što se mladi svaki vikend dogovaraju gdje će izaći, tako Ivica Kostelić za vikend planira pobjede u utrkama Svjetskoga kupa. I ide mu sjajno! Krenuo je slalomskom pobjedom u Wengenu pa zatim kombinacijskom u Kitzbühelu, već danas na noćnoj utrci u Schladmingu može nastaviti zavidan niz.

– Nažalost, bio je to pogreb klasične kombinacije. Bude li ova zaista posljednja, bit će to veliki gubitak za skijanje i velika sramota. Razgovarao sam s nekim ljudima iz FIS-a, rekli su da će se boriti, ali čini mi se da ipak sve ide u smjeru superkombinacije – žalio se Ivica koji je situaciju slikovito opisao kao "pljuvanje u lice slalomaša".

Zajedno s Natkom Zrnčićem Dimom osvojio je 258 bodova u mondenom austrijskom skijalištu, što je najuspješniji vikend naših.

– Proslavili smo malo, uža ekipa se nakon ručka poslije utrke kucnula s malim čašicama, tek toliko – prenio je glasnogovornik skijaške reprezentacije Nenad Eror.

Vraća se po svoju gondolu

U Kitzbühel će se vratiti već ovoga ljeta, kada će se njegovo ime i hrvatska zastava pojaviti na gondoli Hahnenkamm iznad opasnog Streifa.

– Imamo ukupno 93 gondole, a samo su dvije ostale bez vlasnika. Već deset godina traje ta tradicija otkako smo obnovili žičaru, a Ivičino će ime biti otisnuto ovoga ljeta. Pobjednici svih disciplina navedeni su ovdje – objasnila je Andrea Saexinger iz tamošnje turističke zajednice.

Austrijanac Hermann Maier čekao je svojedobno prije utrka strpljivo svoju gondolu kako bi se popeo na start. Nerijetko se stvar odužila i više od 20 minuta, ali na cilj je stizao u stilu. Gondola Felixa Neureuthera, koji je u nedjelju slavio u slalomu, pridružit će se onoj njegova oca Christiana, slavljenika iz 1979. godine.

Moći će više riskirati

Karavana se preselila u Schladming, na start će već u 17.45 (prva vožnja).

– Drukčiji je to slalom od Kitzbühela, gdje ti je u glavi isključivo kombinacija. Sada ću moći pustiti skiju i više riskirati – najavio je Ivica.

Utrka je to sama za sebe, 50.000 gledatelja je toliko glasno da je teško slijediti vlastite misli. Reklamira se kao najveća (dvodnevna) zabava na Touru, a alkohola je više nego snijega. Uz omiljeno odredište hrvatskih rekreativaca, u kojem su "svi gore", našeg najboljeg skijaša vežu dvojne uspomene.

– Težak pad, ali i dva postolja, ne razbijam previše glavu – zaključio je Ivica koji je već u ponedjeljak ujutro trenirao na Planaiju, nakon što mu je fizioterapeut otklonio male probleme s leđima.

Uhvatio je dvije pobjede na najelitnijim skijaškim mjestima, ostala je najveća slalomaška poslastica. Sad kad mu je krenulo...

Ključne riječi

Komentara 3

EN
el_nino
12:41 26.01.2010.

ovo je užas...ma kakva superkombinacija...zna se kako se vozi kombinacija...spust+slalom, a slalom se sastoji od dvije vožnje, a ne od jedne

FC
fcod
14:16 26.01.2010.

mislim da je superkombinacija bolja od klasične. Problem je samo kako uravnotežiti spustašku i slalomsku dionicu. Velika zamjerka klasičnoj kombinaciji je bila baš ove nedjelje jako vidljiva na vožnjama kako Ivičinim tako i kod reicha. Vozili su pod ručnom, da je bolilo za gledati. Osim toga, u super kombinaciji, redosljed vožnje se odrđuje prema kombinatorcima, a ne da Dim vozi 50ti u prvoj, a 35ti u drugoj vožnji. Dim je u obje vožnje vozio po grabama, a trenutno je jedan od najboljih kombinatoraca na Svijetu

JR
J-RASH
15:36 26.01.2010.

Slažem se , ali 1 slalom je premalo za konkurentan rezultat, pa stalno pbjeđuje Janka koji u slalomu tu i tamo bude 30-ti...treba skratiti brzu dionicu, jer ova je disciplina ionako izmišljena da bi se uhebalo AAmodta, pa onda Svindala, a sada najviše puši Ivica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije