Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet fantastičan

Ivica: Šanse za naslov mi itekako rastu!

\'Ivica Kostelic of Croatia clears a gate during the first run of the men\'s alpine skiing World Cup Slalom race in Adelboden January 9, 2011. REUTERS/Michael Buholzer  (SWITZERLAND - Tags: SPORT SKII
Reuters
16.01.2011.
u 10:17

Ivica Kostelić osvojio je slalom u Wengenu. Nakon što je u 1. vožnji bio drugi, briljantnom 2. vožnjom ostavio je Austrijanca Hirschera čak 93 stotinke.

Treće mjesto sa 99 stotinki zaostatka osvojio je Francuz Jean Baptiste Grange.

Ivica je tako učvrstio vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, sad ima 726 bodova, te drugoplasiranom Svindalu bježi čak 215. Svindal jučer nije uspio niti ući u drugu vožnju.

- Sretan sam što mogu podijeliti moju treću slalomsku  pobjedu u Wengenu sa mnogobrojnim hrvatskim navijačima. Trebalo je napadati drugu vožnju i uspio sam. Išao sam dobro i imao izvrstan osjećaj.

Kakve su šanse za ukupnu pobjedu?

- Postoje itekako, ako budem ovako skijao, ali to je još daleko. Kada sam ušao u cilj i vidio skoro sekundu prednosti bio sam siguran u pobjedu. U prvom laufu sam imao jednu pogrešku i mislim da su tada startni brojevi bili velika prednost i nekako sam osjećao da će u drugom laufu sve doći na svoje mjesto.

Navijači, mnogobrojni i glasni i nezaboravan je osjećaj i ponos s njima pjevati hrvatsku himnu.

- Sretan sam i to je fenomenalan osjećaj. Sad ne osjećam umor, ali se moram opustiti danas i sutra kad ću možda malo i trenirati i jednostavno moram skupiti snagu za ono što slijedi.S Janicom sam odšetao malo prema stazi nakon pobjede i valjda je to već početak opuštanja.

I vožnja helikopterom je bila nezaboravna?

- Prava pobjednička!

Silvan Zurbriggen, drugi najveći Ivičin konkurent za ukupnu pobjedu danas je bio tek 22.

Natko Zrnčić Dim i Dalibor Šamšal nisu se plasirali u drugu vožnju. Natko je doskijao do 38. mjesta, a Dalibor do 46.

Ključne riječi

Komentara 71

OB
-obrisani-
14:21 16.01.2011.

16.01.2011. u 14:17h HRB je napisao/la: nemaju mora neznaju skijati a kamoli plivati ili veslati Uzmi neku tabletu za pomirenje i slavi jer je Ivica pobijedio...

NI
nisde
14:23 16.01.2011.

Vlašiću jel još misliš da si bolji trener od gipsa???

IV
ivaan
19:57 16.01.2011.

Ivica je beton.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije