Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adelboden

Ivica peti u veleslalomu: Odlično je krenuo siječanj!

\'Ivica Kostelic of Croatia skis during the first leg in the men\'s World Cup Slalom skiing race in Val d\'Isere, French Alps, December 12, 2010. REUTERS/Yves Herman (FRANCE - Tags: SPORT SKIING)\'
Reuters
08.01.2011.
u 11:21

Na krilima slalomske pobjede u Münchenu i drugog mjesta na Sljemenu, Ivica Kostelić u Adelbodenu je izborio drugi najbolji rezultat u karijeri u veleslalomu.

Nakon 18., 19. i 20. mjesta u prve tri ovosezonske utrke, sada je bio peti, uz samo 24 stotinke zaostatka za Svindalom i Richardom, koji su podijelili prvo mjesto. Svindal je tako preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok je Ivica treći.

– U veleslalomu sam bio bolji samo u Alta Badiji 2008. godine, tada sam bio drugi. A ta i ova dvije su najzahtjevnije veleslalomske staze na svijetu. Odlično mi je počeo ovaj siječanj – kazao je Ivica poslije utrke.

Svindal i Richard, poslije triju uzastopnih pobjeda Amerikanca, prekinuli su dominaciju Teda Ligetyja. Nakon što je bio najbrži u prvoj vožnji, Ligety je u drugoj napravio veliku pogrešku, što mu je donijelo tek 28. mjesto.

Čuo sam stazu kako puca

Ivica je krenuo u utrku sa startnim brojem 17, a nakon prvog laufa bio je 19. No, s obzirom na uvjete na stazi, to i nije bio tako loš plasman, budući da je za Ligetyjem zaostajao samo sekundu i 42 stotinke.

– Ivica je iskoristio svoju priliku. S obzirom na stanje staze, u drugoj je vožnji imao dobar startni broj. Prvi lauf opet je bio prelako postavljen, a to vam je kao formula 1 bez šikana. Druga je vožnja bila uzbudljiva jer su se mijenjali uvjeti na stazi – ustvrdio je Ivičin trener i otac Ante Kostelić.

S ocem se složio i sam Ivica. Ni on se nije hvalio vrlo dobrom drugom vožnjom, već je sportski priznao:

– Nakon prvog laufa bio sam u dobroj poziciji, što sam trebao iskoristiti i to mi je i uspjelo. Staza je već popuštala, tako da sam doslovno čuo kako "puca", a i vidljivost je već bila slabija za one iza mene.

Loša staza nije loša za nas

Više od Ivice i Ante likovao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek:

– Ispalo je fenomenalno. Ne smijemo žaliti što je iza pobjednika bio samo 24 stotinke, a samo četiri stotinke do postolja jer bila je to gusta utrka. Ivica je drugu vožnju išao odlično, osobito ciljni dio. Već nakon prve vožnje vidio sam da taj njegov zaostatak zapravo nije loš jer je bilo za očekivati da će staza puknuti, a i vidljivost se prema kraju utrke pogoršavala, sve je više dolazila sjena na stazu.

Ante Kostelić rekao nam je da se slični uvjeti, ako ne i gori, mogu očekivati i danas u slalomskoj utrci:

– Već u subotu staza je bila prilično izraubana. U slalomu bi to mogla biti "oranica" pa će oni bolje plasirani u prvoj vožnji biti hendikepirani.

Pavlekova reakcija bila je drukčija:

– Nije to loše za nas. Pa Ivica cijeli život trenira u lošim uvjetima.

Dalibor Šamšal u ovom veleslalomu bio je 58.

Komentara 14

HM
hm12345
14:57 08.01.2011.

Ti s puno brojeva u nicku, ajde se vrati gore na početak teksta i pogledaj o kojoj se disciplini radi. Ako ni tada ne shvatiš zašto je ovaj rezultat ogroman uspjeh, onda promisli znaš li išta o skijanju i ima li smisla da ubuduće ostavljaš tako \"bistre\" komentare.

OB
-obrisani-
15:05 08.01.2011.

Pustite vi Sanadera i dođite igrati erepublik,igra je dobra simulacija RL-a samo za razliku od svađa i prepirki ovdje smo svi dobra ekipai borimo se za istu stvar a to je bolja Hrvatska u igrici,Igrica je besplatna a možeš se i ti regat klikom na ovaj link http://www.erepublik.com/en/referrer/mastersoblo imamo problem jer smo pod napadom Srbije koja je napala nas i is nase saveznike u igrici Bosance.Stoga bih molio da se regate na igricu iz razloga sto Bosna samo što je nema na karti a mi imamo samo 7 tisuća igrača dok Srbi ,Mađari i Slovenci zajedno oko 25 tisuća ( oni su u savezu) osim borbe za svoju hrvatsku možeš pisat novine,biti predsjednik republike,biti ministar , ambasador,ekonomist, biznismen i još puno drugih stvari dođi i pomozi nam

Avatar 170619890000
170619890000
14:40 08.01.2011.

\"odlično peto mjesto\" ?!?! ... hebo on to svoje odlično peto mjesto ... i sa ovim bi se gips trebao hvaliti ? ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije