Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAND FINALE SP-a

Ivica: Ligety nam može uzeti zlato i u slalomu!

Ivica Kostelić portal
17.02.2013.
u 08:16

Zlatnu medalju i titulu svjetskog prvaka Ivica Kostelić ponio je prije deset godina, u St. Moritzu 2003. U njegovoj impresivnoj karijeri to je jedina najsjajnija medalja. Priliku da osvoji novu ima danas te dogodine na OI u Sočiju

Tinejdžerica Mikaela Shiffrin (17) pobijedila je na slalomu, ispred srebrne Michaele Kirchgasser i brončane Fride Hansdotter. – Ne razumijem što se događa. Nisam sigurna da ću to ikada shvatiti. Luda sam, emocije su me preplavile – veli Shiffrin. Nakon Ligetyjeva tri zlata te bronce Julije Mancuso, ovo je Amerikancima peta medalja, a Mikaela je osma najmlađa svjetska prvakinja.

Na grand finalu Svjetskog prvenstva u Schladmingu skupilo se isto društvo kao i lani na završnici Svjetskog kupa. Hirscher, Kostelić, Myhrer... Tada su se dijelile kristalne kugle različitih veličina, a ovoga puta stari se znanci bore se za medalje. Dvojica pretendenata na slalomski globus ispala su lani iz igre, Kostelić zabrljao, a Hirscher izletio... Andre Myhrer, ni kriv ni dužan, uzeo je tada glavnu nagradu.

Kome će se otvoriti u nedjelju?

– Marcel Hirscher je i dalje glavni favorit, a preostala dvojica su Andre Myhrer i Felix Neureuther. Međutim, slalom je danas najneizvjesnija disciplina, mnogo je pretendenata na medalje... – kaže Ivica.

Kako zaustaviti Teda Ligetyja, bi li Amerikanac mogao do svog četvrtog zlata ovog tjedna čak i u slalomu?

– Bi! Fenomenalan je.

Sebe je u krugu favorita, Kostelić izostavio.– Ne znam što bih očekivao. Koljeno me ne boli, odradio sam u subotu nekoliko treninga slaloma.

Veleslalom u petak, pretpostavljamo, želite što prije zaboraviti? Rezultat je bio lošiji nego u spustu?

– Na veleslalomu su mi se sklizale skije, vozio sam nesigurno. Što god radio, skije me nisu slušale, klopotale su mi sve do cilja. Nedostajalo mi je živosti, angažirao sam se u glavi, ali nije ispalo dobro. Zavoji su bili dugi, išao sam ispod kolca... Ispalo je kao da sam hodao do cilja.

Hoćete li riskirati?

– Mogu riskirati, vidjeti kamo će me to dovesti – dodaje Kostelić.

U Schladmingu, stazi "poligonu", gdje nema zamki, već se skijaši strmoglave prema cilju, nikad nije bio najbrži. Nije to njegov teren.

Dva puta popeo se na postolje, ali i bio 16., čak i 23. To je povijest. Sadašnjost? Profesor održava svoje posljednje lekcije, radit će još semestar, dva, tri... U Schladmingu će skijati još jednom, dvaput. A onda otići u mirovinu. Sa zlatom? Zašto ne, to su Kostelići.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije