Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreće sezona

Ivica Kostelić u lovu na svoj zadnji Globus

'11.03.2012., Slovenija, Kranjska gora - Slalom utrka Svjetskog skijaskog kupa Pokal Vitranc. Ivica Kostelic u ciljnoj areni nakon prve voznje. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
16.10.2012.
u 19:07

BIT ĆE BODOVA 
Napredovao je u brzim disciplinama, navikao se na skije i novog trenera, iskusnog Ghedinu. FIS ove sezone uvodi nove skije i bolje kacige kako bi se smanjio broj ozljeda...

Iz iste startne kućice u kojoj je prije četrnaest godina počeo blistavu skijašku karijeru u Svjetskom kupu, Ivica Kostelić otisnut će se za deset dana u Söldenu u novu sezonu, ali sa starim ciljem. Opet će početi lov na veliki Kristalni globus. I to, vrlo vjerojatno, njegov posljednji.

Bolji je u spustu

– Sljedeće će nam sezone 2013./2014. prioritet ipak biti zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Sočiju, jedina koju Ivica još nema. Ima veliki Globus, male Globuse, naslov svjetskog prvaka, tri svjetska srebra... – objašnjava Vedran Pavlek, direktor reprezentacije.

Ivica Kostelić razmišlja o tome da bude natjecatelj još godinu dana poslije Sočija, točnije do ožujka 2015. godine. No, otom-potom, sezona koja je pred vratima podređena je Kristalnoj kugli.

– Pojačali smo trenersku ekipu Ivice i Natka Zrnčića–Dima slavnim spustašem Kristinom Ghedinom (12 pobjeda u spustu, nap.a.) te austrijskim serviserom Othmarom Blesikom. Na treninzima spusta Ivica je odlično napredovao, ne treba odmah očekivati pobjedu, ali bolji je nego prije. Važno je da u brzim disciplinama bude brži nego prošlih godina jer mu je to, osim za ukupnu pobjedu, važno i za raspoloženje. Prije su ga pogađali loši uspjesi, a 11. mjestu u spustu veselio bi se kao pobjedi u slalomu – dodaje Pavlek.

Budžet 17 milijuna kuna

Ivičin tim ove sezone brojit će deset ljudi, uza "šefa", tatu Gipsa, tu su još četiri trenera među kojima je i Janica Kostelić, koja je cijele pripreme od kraja četvrtog mjeseca do posljednjih na Hintertuxu provela s bratom, zatim fizioterapeut te četiri servisera.

Glavni konkurenti u borbi za naslov bit će mu Marcel Hirscher, Beat Feuz i Aksel Lund Svindal, a društvo na Touru obići će 19 skijališta i voziti 37 utrka. Uz to, Kostelić će preskočiti spust u Bormiju kako bi se pripremio za slalomski siječanj. Slaloma je ukupno devet.

Skijaški savez financijski stoji stabilno.

– Imamo sreće, imamo dugoročne ugovore, a ulažemo i u mlade nade koji bi za dvije ili tri godine trebali osvajati bodove u Kupu. Proračun saveza je sedamnaest milijuna kuna – kazao je Pavlek.

Uz Ivicu ove sezone skijat će još troje skijaša, Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal te Sofija Novoselić, a mlađi, bude li prilike, skupljat će iskustvo. Zagrepčanin je, podsjetimo, već dva puta zbog ozljeda izgubio glavnu nagradu. Ako ga zaobiđu, bit će opet veselo...

Komentara 2

Avatar SLOglodit-Janezovic
SLOglodit-Janezovic
19:12 16.10.2012.

Eh što bi mi dali da imamo Ivicu.....ma i pola Ivice da imamo!

SL
Slovenc
23:39 16.10.2012.

Definitivno če nam nedostajati! Koliko sam se samo vikenda budio ujutro, da navijam za njega.. Sretno Ivek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije