Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježna kraljica

Ivica: Na Sljemenu zaboravim bol

Ivica Kostelić
Goran Stanzl/Pixsell
04.01.2010.
u 17:14

U srijedu, u treći slalom sezone, Ivica Kostelić startat će svježe operiranog koljena, bez ideje koliko može izdržati. Nada se plasmanu u prvih deset.

Odlukom da nastupi na trećem muškom slalomu Snježne kraljice, Ivica Kostelić spasio je gledanost tog natjecanja. Jer, bez Ivice ta bi utrka u srijedu (15.15, 18.30) bila što i juha bez soli. Otkako se skijanja ostavila njegova sestra Janica, naš najbolji skijaš uvijek je najbolji začin spektaklu na obroncima Medvednice.

Koljeno je još natečeno

S obzirom na to da je još prije samo tri tjedna bio na operacijskom stolu, hrvatski skijaški ban od srijede (15.15, 18.30) ne očekuje puno:

– Ne mogu vam reći koliko mogu jer to ne znam. Naime, operacija nije obična stanka jer ste jedno vrijeme na štakama, pa onda jačate mišiće, pa sve počinjete ispočetka. Bio bih sretan ulaskom među deset. No, tko zna, možda sam sebe iznenadim.

Nakon ubrzanog oporavka od artroskopske operacije koljena izvedene 13. prosinca, Ivica je počeo skijati 28. prosinca. Dva je dana skijao između čunjeva, a tek potom između kolaca.

– Na Staru godinu skijao sam po ledu, testirao sam koljeno do kraja i tada sam već znao da mogu izdržati sljemensku utrku. Doduše, koljeno je još natečeno i boli me kada je staza grbavija. Za mene bi najbolja bila staza sa što manje rupa i stuba.

Ne samo da će u srijedu nastupiti na Sljemenu nego u siječnju namjerava voziti što više utrka u svim disciplinama.

– Svim tim utrkama želim se pripremiti za Olimpijske igre u veljači. Druga je opcija bila propustiti siječanj i otići na OI bez utrka, bez natjecateljske forme, čime bih teško ostvario planirano. Važno mi je da u siječnju vozim i spust, jer samo tako mogu biti konkurentan u Vancouveru za medalju u kombinaciji.

Bode Miller ne dolazi

Može li se dogoditi da sjajna zagrebačka publika povuče Ivicu da ide preko onoga što mu koljeno dopušta.

– Može, premda tijelo samo sebe štiti boli, adrenalin zna blokirati bol. Naime, dva puta vozio sam ozlijeđenoga koljena a da to nisam osjetio jer me preplavio adrenalin. Nakon prvih nekoliko zavoja znat ću mogu li riskirati ili ću se morati čuvati.

Zanimljiva je Ivičina prognoza ishoda utrke. Otišao je toliko u širinu da kladitelji od njega neće imati koristi.

– Prednost dajem Herbstu, Prangeru, Raichu i Lizerouxu, no pobijediti na Sljemenu mogu petnaestorica, a iznenaditi može još 10 postranika.

Ivica misli da je i muški sljemenski slalom, kao i ženski, najduži u Svjetskom kupu, a voli ga jer ima tempo. Pomno je pratio ženski slalom jer mu on puno govori.

– Skijašice obično griješe na najtežim mjestima, a pokazalo se da je to na Crvenom spustu slalomska livada, dakle završni dio utrke. Ondje obično dođete umorni i gubite koncentraciju uoči završnih 15 vrata.

Ove godine neće biti lanjskog pobjednika Grangea (ozljeda), ali niti Bodea Millera koji je odlučio propustiti Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije