Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Colmar proizveo posebnu opremu da Ivica Kostelić bude još brži

Ivica kao pravi šminker u novom bijelom odijelu

'Ivica Kostelic of Croatia goes airborne during the second training session in the men\'s Alpine Skiing World Cup downhill race in les Houches near Chamonix, French Alps, January 28, 2011. REUTERSChar
'CHARLES PLATIAU'
28.01.2011.
u 20:21

Ne znamo točno o kakvu je materijalu riječ, ali pokazalo se to sjajnim potezom, kaže Pavlek

U ormaru Ivice Kostelića novi je odjevni predmet - bijelo odijelo. Nije u pitanju savjet stilista, recimo Modnoga Mačka, čak ni priprema za svadbu nakon sezone. Razlog je - brzina.

Samo za Kostelića

Naime, krojačice iz Colmara, prestižnog dobavljača skijaške opreme, napravile su skijaški kombinezon kojem je namjena još više ubrzati najboljeg skijaša na svijetu, i to prema preciznim uputama specijalista za aerodinamiku. Dakako, boja u ovom slučaju nije bila presudna.

– Pa kako već znate? – čudio se Vedran Pavlek, direktor reprezentacije, te dodao:

– Radimo i mi na tehnologiji, Colmar ga je napravio posebno za Ivicu, nitko ga drugi neće nositi osim njega. Aerodinamika je u skijanju sve, pogotovo u brzim disciplinama.

Prvi skijaš u Hrvata, a odnedavno i na planetu, za slalom već ima posebne Fischerove pancerice Vacuum-Fit, koje bolje "slušaju" nogu, brže prenose informacije prema skijama, a za brze discipline uvući će se u bijelo odijelo.

– Ni sam ne znam baš sve detalje, riječ je o posve novom materijalu, posebnom dizajnu. Kako god bilo, na treningu se pokazalo jako dobrim, Ivica je na ravnim dijelovima još više ubrzavao – objašnjava Pavlek.

Ubrzao do maksimuma

A rezultati na treninzima u Chamonixu su briljantni. U petak je na posljednjoj spustaškoj provjeri za današnju utrku Ivica postigao peto vrijeme! U Schladmingu je imao identičan plasman, ali u svojoj paradnoj disciplini slalomu. Nije teško zaključiti kako neće pasti puno snijega prije nego što ga prvi put vidimo i na spustaškom postolju. Spust se vozi u subotu od 12 sati...

– Isprobavao sam drugačiju putanju, nisam se proslavio, ali na donjem dijelu bilo je puno bolje, na svakom treningu smanjujem zaostatak. Idem još na slalomski trening za superkombinaciju – kaže Ivica.

Stožer mu je omogućio da ima uvjete kao i ostale skijaške velesile.

– Treneri nam kažu da Austrijanci zvižde kad prolaze stazom, a ne vjerujem da stignu još i fućkati za vrijeme spusta. To su ta nova odijela – slikovito je opisao novosti Natko Zrnčić Dim na početku sezone.

Je li riječ o istom odijelu?

– Na utrci ćemo ga usporediti s austrijskima – rekao je Pavlek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije