Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARALEL SLALOM

Ivica ispao u četvrtfinalu: Nema veze, koljeno ne boli!

'Croatia\'s Ivica Kostelic competes during the Men\'s World Cup Slalom on December 18, 2012 in Madonna di Campiglio . AFP PHOTO / OLIVIER MORIN'
'OLIVIER MORIN'
01.01.2013.
u 17:45

Ivica Kostelic ispao je u četvrtfinalu paralelnog slaloma u Mnchenu od Alexisa Pinturaulta. U osmini finala bio je bolji od Aksela Lunda Svindala. Pobijedili su Felix Neureuther, odnosno Veronika Zuzulova.

U Münchenu na kojem je naš najbolji skijaš Ivica Kostelić branio naslov, ovoga puta ispao je u četvrfinalu, gdje je bolji bio Alexis Pinutrault. Ivica je u prvoj rundi bio bolji od A.L. Svindala.

- Zadovoljan sam vožnjom, pogotovo drugom vožnjom protiv Svindala. Alexis Pinturault je realno bio teška prepreka, no bitno je da me koljeno ne boli te da sam osvojio novih 40 bodova - kazao je Ivica nakon utrke.

Tijek utrke:

Finala:

U finalu je slavila Veronika Zuzulova! Pobijedila je u Semmeringu i sada ovdje, s dvije pobjede zaredom dolazi u Zagreb. Slavio je u muškoj konkurenciji Felix Neureuther, koji je bio bolji od Marcela Hirschera.

2. vožnja muškog polufinala.

Felix Neureuther se plasirao u finale pred svojim Nijemcima! Sa 10 stotinki boljim vremenom slavio je protiv Myhrera. S iistim vremenom imali su Alexis Pinturault i Marcel Hirscher, no Austrijanac prolazi dalje...

Tina Maze osigurala je mjesto u finalu, gdje je čeka Veronika Zuzulova.

1. vožnja muškog polufinala

Neureuther je bolji krenuo u prvoj vožnji, Myhrer kasni 17 stotinki. U drugom polufinalu bolji je bio Alexis Pinturault, koji je bio bolji od Hirschera 18 stotinki.

2. vožnja muške četvrtine finala

>>> Ivica je imao veliki zaostatak iz prve vožnje za tako kratku stazu. Pinturault je još povećao prednost na 32 stotinke. Ivica s 40 bodova odlazi u Zagreb. Pinturault će se za finale boriti s Marcelom Hirscherom.

Sjajan je bio Andre Myhrer, odmah od starta dokazao da je u vrhunskoj formi i osigurao prolaz u polufinale. Tamo će ga čekati Felix Neureuther koji je bio bolji od Hargina za svega tri stotinke!

Žene imaju prednost, prva je u polufinale ušla Tina Maze, za finale će se boriti s Tanjom Poutiainen. Drugi će polufinalni ženski par biti
Michaela Kirchgasser i Veronika Zuzulova.

1. vožnja muške četvrtine finala

>>> Ivica Kostelić kasnio je na izlasku iz startne kućice, kasnio je jako na sredini staze, ali u cilj ušao s 28 stotinke zaostatka za Alexisom Pinturaultom.

U prvom paru Myhrer je bio bolji od Dopfera, a u drugom je bio bolji Neureuther od Hargina. U četvrtom paru bolji je bio Marcel Hirscher od Jensa Bygmmarka za pet stotinki.

2. vožnja muške osmine finala

Posljednji će četvrtfinalni par biti Jens Byggmark i Marcel Hirscher.

>>> Odlično je Ivica opet startao, imao prednost u trenutku kad je Aksel Lunda Svindal promašio vrata! Prolazi u četvrtfinale!!! Tamo će ga čekati Alexis Pinturault.

Andre Myhrer bez problema ulazi u četvrtfinale. Tu će se za ulazak u polufinale boriti s Fritzom Dopferom. Sljedeći će par osmine finala činiti Mattias Hargin koji je izbacio Devillea i Felixa Neureuthera koji je izbacio Teda Ligetyja.

Prve su vozile žene. U četvrtfinale su se plasirale Tina Maze koja će ići na Therese Borsen. Marija Pietilae-Homner bit će u drugom paru s Tanjom Pouitainen (iako je imala isto vrijeme kao i Nicole Hosp). Viktoria Rebensburg je bila bolja od Marije Hofl-Riesch i čini treći par s Michaelom Kirchgasser. Četvrti par bit će Mikela Schiffrin i Veronika Zuzulova.

1. vožnja muške osmine finala

Sjajno je odvozio i Alexis Pinturaulut protiv Talijana Grossa, dok je Marcel Hirscher za pola sekunde bio bolji od pola sekunde od Reinfreida Herbsta.

>>> Aksel Lund Svindal i Ivica Kostelić susreli su se u osmini finala. Odličan je biio Ivica, imao prednost u gornjem dijelu staze, ali zakasnio na dnu i imao 23 stotinke zaostatka. Šteta. Bit će to teško nadoknaditi.

Ted Ligety i Felix Neureuther imali su sjajan okršaj, dobio je Ligety za šest stotinki. Bit će gusto u drugom nastupu.

Andre Myhrer, vlasnik globusa otvorio je pobjedom protiv mladog Švicarca Luca Aernija. Mario Matt nije se proslavio. Bolji je bio Fritz Dopfer. Matthias Hargin odličan protiv Talijana Devillea.

Kreću muškarci! Osmina finala, šesnaest slalomaša bori se za ulazak u polufinale. Voze se dvije utrke.

Otvorile su utrku žene, odradile osminu finala.

Podsjetimo, Ivica je prije dvije godine upravo iz Münchena ušao u onaj čuveni siječanj (999 bodova).

Vozi se po kup sustavu, na ispadanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije