Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Ivica gleda SP na TV-u u Novom, a Janica savjetuje Natka

\'Croatia\'s Ivica Kostelic competes during the men\'s Alpine skiing World Championship Super G event in Garmisch Partenkirchen, southern Germany on February 9, 2011. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI\'
AFP
10.02.2011.
u 20:18

- Odlazak na odmor je odlična odluka, kao i mnoge dosad. Previše je toga u igri - objašnjava Natko Zrnčić Dim.

Ivica Kostelić trči uz more, odmara se na suncu koje obasjava Kvarnersku rivijeru, a utrke sa Svjetskog prvenstva umjesto iz prve ruke, pratit će na TV-u. Iako bi njegov boravak u Novom Vinodolskom sugerirao i posjet Termama Selce, odlučio je pripremati se sam, liječnika mu je ionako dosta za cijeli život.

– Planira se što više odmarati, tri dana radit će na kondiciji, trčati uz more, raditi vježbe za stabilizaciju leđa s fizioterapeutom Zoranom Pršom te lagano dizati utege. Cilj je vratiti energiju, Ivica je prilično iscrpljen. Prije povratka u Garmisch tri dana trenirat će u Innerkremsu ili Kranjskoj Gori, ovisno o situaciji sa snijegom – prenosi glasnogovornik skijaške reprezentacije Nenad Eror.

Planirano je bilo druženje s novinarima uz more, ali Ivica je na tu ideju odmahnuo rukom:

– Skupljam energiju, trebam mir!

U Garmisch-Partenkirchenu ostavio je Natka, koji brani broncu iz superkombinacije sa SP-a.

– Ivica se nimalo nije nećkao, nije mu bilo teško otići sa SP-a. Znamo svi što je prioritet, veliki Globus, a odlazak na more je odlična odluka, kao i mnoge dosad – kaže Natko.

Takva prilika rijetko se pruža, otići usred SP-a?

– Valja je iskoristiti čak i nauštrb zlatne medalje u superkombinaciji. Ivica bi na toj strahovito teškoj stazi morao odraditi tri treninga spusta, pa još dvije utrke, spustašku i prvu vožnju kombinacije. Previše je toga u igri – objašnjava Natko kako razmišlja njegov najbolji prijatelj.

I Ante Kostelić vratio se u Hrvatsku, a uz Natka je kao mentor ostala Janica.

– Bila je u mom timu i prije dvije godine kad sam osvojio medalju. Njezini su savjeti sjajni, uvijek zna što se događa i upozorava me – rekao je Natko.

Natko: Staza za spust je užasna, iz dana u dan stanje je gore

– Staza je još i lošija nego što je bila na utrci superveleslaloma. Užasno je teška, ledena, grbava, još se i slabo vidi. Disperzija svjetla je velika i grbe je lako previdjeti, pa ih je teško amortizirati. Jedna je od najtežih na kojima sam skijao. Za pobjedu treba biti jak, mislim pri tome i fizički, ali i psihički čvrst – ističe Natko Zrnčić Dim, koji je trening završio na 22. mjestu.

Za utrku u subotu trenirali su i Tin Široki (48.) te Dalibor Šamšal (51. vrijeme treninga).

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:19 10.02.2011.

Ivica Legendo, odmori se, a onda im pokupi Globuse!

EP
Elio Pisaki
03:16 11.02.2011.

Ovaj Natko, računa jedan manje, hebe se njega za Iveka i njegove \"Globuse\", a i Gips uteko na odmor, briga njega za ostale Hrvatske skijaše, pa nisu iz plemena Kostelic. Nemrem to shvatiti.....

HR
hr76
05:41 11.02.2011.

BRAVO I ZA IVICU I ZA NATKA!!! Ivice, svaka čast na svemu dosad, dobro se odmori i uzmi taj Veliki globus!!! Natko, sad si naš glavni kandidat za zlato u superkombinaciji!!! Bravo dečki!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije