Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADE

I Hamdiji više novca od Kostelića

Ivica Kostelić
AFP
02.03.2010.
u 20:08

Ivica Kostelić će na kraju sezone, osim na policu sa srebrnim medaljama, pogled baciti i na bankovni račun. Brojka koju će vidjeti neće ga baciti na leđa ispred bankomata.

Ivica Kostelić će na kraju sezone, osim na policu sa srebrnim medaljama, pogled baciti i na bankovni račun. Brojka koju će vidjeti neće ga baciti na leđa.

Reality show Kostelić

Dosad je u Svjetskom kupu zaradio 103.116 eura. Ne zaboravimo, radi se sezoni sa sjajnim uspjesima (dvije pobjede, dvije olimpijske medalje, 16 plasmana među najboljih deset). Od HOO-a dobio je 84 tisuće kuna stipendije (7000 kn mjesečno), a Vlada će ga nagraditi sa 130 tisuća kuna za dva srebra. Ukupno, iznos ne premašuje milijun kuna, manje nego što, recimo, dobiva pobjednik Big Brothera. Sjetili smo se simpatičnog Hamdije Seferovića.

No, Ivičin reality show traje mnogo duže, spava se svaku noć u drugom krevetu, odlazi na operacije, a program na planini počinje mnogo prije buđenja potencijalnih gledatelja. Istina, i iznos raste.

Novac od sponzora s kacige (Hypo) ide izravno njemu u džep, ali dužan je biti na raspolaganju, bilo da se radi o snimanju reklame s gitarama ili, primjerice, trodnevnom jedrenju s poslovnim partnerima. Novac od logotipova koje nosi na jakni ide Savezu, koji dalje plaća trenere, servisere, putovanja... Na OI se oni ne smiju reklamirati, pa su stoga u drugačijim jaknama. Postoje i unaprijed dogovoreni sponzorski bonusi za uspjehe na prvenstvima, OI, Svjetskom kupu (recimo od Fischera)...

I sve to znatno uvećava zaradu, pa nije valjda zbog ljubavi prema pokeru prijavio svoje prebivalište u Monte Carlu. Ipak, taj iznos zna samo on.

Skijaškom savezu glavni je sponzor VIP, no trogodišnji ugovor uskoro istječe. Na upit hoće li VIP i dalje biti sponzor Hrvatskog skijaškog saveza, nisu nam precizno odgovorili: “Pouzdan smo partner proteklih godina i ponosimo se time”.

Neizvjesna budućnost


Novac se vrti, u to nema sumnje, no rijetki će naši vrhunski sportaši, koji brane čast u “malim” sportovima (Pešalov, Pejčić, Ude, Šarić, Fak, Kostelić...), od novca zarađenog u karijeri moći prehranjivati obitelj. Iako je to malo vjerojatno, nije isključeno ni da će se na informacije u školu ići k profesoru povijesti i razredniku 3b – Ivici Kosteliću.

Nakon karijere su zaboravljeni


- Jednokratne novčane nagrade su sjajna stvar, no država bi se trebala brinuti o našim sportašima i nakon karijere, osigurati im barem socijalnu i zdravstvenu sigurnost, bila to mirovina, olakšan upis na fakultet ili slično, u trenutku kad se vrate u normalan život. Tako rade vani - upozorava Ozren Müller, vlasnik marketinške sportske agencije PRevent sport.

Ključne riječi

Komentara 13

BJ
bj1204
21:45 02.03.2010.

malo rasizma od vecernjeg Kostelić da je trenirao bilo što bio bi dobar i nevjerujem da je njemu lova imperativ.

IG
igorl
13:59 03.03.2010.

Meni se milijun kuna za polugodisnju sezonu cini sasvim ok placa... kud ste njega nasli za primjer? Jedino sto priznajem u clanku je spominjanje ekipe koja nema toliko love... oni bi trebali biti tema, a ne Ivica. I. P.S. Njegovaegova zarada za 4 sezone = zivotna zarada profesora doktora znanosti na fakultetu, sumnjam da ce morat ikad predavat povijest, niti se to od njega ocekuje ;)

DA
damirtankovic
21:45 02.03.2010.

Gospon Muller, ako si za vrijeme karijere nisu uspjeli zaraditi za \"normalan život\" nakon karijere (kak vi to velite) onda su fulali profesiju tj. nisu se trebali baviti tim sportom nek su trebali naći posel ko i svi drugi ljudi!!! A kak žive ljudi sa 1.500 kn penzije nakon kaj su hrmbali 40 godina ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije