Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HNS-a sa suzama u očima

Marković: Ja sam hajdukovac

hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
13.02.2011.
u 14:47

Uoči utakmice Hajduka protiv Slavije, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održana je svečana akademija.

Vlatko Marković, predsjednik HNS-a, zajedno s neizostavnim Zorislavom Srebrićem, bio je Hajdukov gost na proslavi rođendana. Nije Marković bio samo u predsjedničkom svojstvu, bio je u Splitu i kao nekadašnji trener bijelih iz sezone 1977./1978. Pjevao je zajedno s Cocom "Hajduk živi vječno, samo Bog i nitko više". Suze u očima, s velikim emocijama Marković se napokon pojavio u Splitu.

– Feštu sam doživio baš kao pravi hajdukovac, kao trener jedne velike generacije. Moje srce uvijek je bilo okrenuto prema Hrvatskoj, ja sam Hrvat iz Bosne, a da nisam bio u Dinamu, bio bih u Hajduku – rekao je Marković. Sve što je vidio i doživio diralo ga je u srce.

– Takvo što mogu napraviti samo Hajduk, Split i dalmatinski čovjek. Ovo je nezaboravno, veličanstveno... Daj nam, Bože, još sto godina – kazao je Marković.

U vrijeme kada je bio trener bijelih doživio je veliku tragediju, sin mu je poginuo u prometnoj nesreći.

– Sjetim se jednog trenutka. Kada mi je sin poginuo, tribine su zapjevale onu poznatu: "Bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina...". Tada mi je splitska publika učinila veliku čast, hvala joj za sva vremena – ispričao je Vlatko.

Ključne riječi

Komentara 3

VL
vladek
16:30 13.02.2011.

Vjerujem da je onaj Hajduk od prije 100 godina bio bolji od ovoga šta gledam.

OB
-obrisani-
17:19 13.02.2011.

Sretan rođendan Hajduče! http://www.youtube.com/watch?v=Prj13cq7dOk HŽV @vladek Nesumnjljivo.

TA
tapiros
23:52 13.02.2011.

A gdje je to Marković rekao - čitaj naslov? U članku piše nešto sasvim drugo. Od kuda pravo ikome ovako izrtati istinu i lagati samo da bi privukao više čitatelja? Jel to kuplura pisanja? Koliko ljudi pročita samo naslov i zakljući ovako pogrešno? Pa ja sam počeo pljuvati na tren na Markoviča jer je uvike tvrdio da je Dinamovac. I od kuda sada ovo - iz lažnog naslova - sram Vas može biti. Ja bi Vas tužio da ste ovako lagali o meni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije