Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedili sa +23

Hrvatska se poigrala s Australijom, navijači tražili Ivana

'12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, utakmica za 3. mjesto, Madjarska - Hrvatska. Slavko Goluza, Blazenko Lackovic, Buntic Denis, Bicanic Damir. Photo: Sanjin Strukic/PIXS
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.01.2013.
u 16:29

Na iznenađenje svih izbornik Slavko Goluža je na početku drugog poluvremena na teren poslao Blaženka Lackovića, iako je bilo najavljeno da će naš legendarni lijevi vanjski igrač nastupiti tek protiv Mađarske u trećoj utakmici SP-a

Rukometaši Hrvatske očekivano su uvjerljivom pobjedom startali na 23. svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, pobijedviši Australiju sa 36:13.

Vori jedini nije ulazio u igru, nije bilo potrebe. Ali lijepo je bilo vidjeti Zlatka Horvata čija je ozljeda zgloba već zaboravljena, te Blaženka Lackovića. Svoje prve minute na velikom natjecanju upisali su pak Ivić, Mandalinić, Šprem i Stepančić. Ne sjećamo se kada su “kauboji” igrali pred tako malo gledatelja. U “Magičnoj kutiji” sakupilo se tek dvjestotinjak navijača, od čega barem polovica mađarskih čiji su rukometaši igrali poslije naše utakmice. Bilo je i “kockastih” navijača. Jedan od njih pozdravljao je naše igrače s tribina uzvikujući njihova imena, a oni su mu odmahivali rukom u znak pozdrava.  

- Nemam pojma tko je to. Nitko poznat - rekao je Marino Marić koji je utakmicu gledao s tribina.

Na zagrijavanju je organizator pustio nekoliko pjesama od Thompsona. Ne znamo da li je to bila želja igrača ili izbornika. Možda ipak od izbornika jer je on bio jedan od igrača koji su nakon osvojenog zlata u Portugalu željeli da im upravo Thompson svira na dočeku na Trgu Bana Jelačića. Na zagrijavanju se nije pojavio Jakov Gojun. Ostao je u hotelu zbog zdrastvenih problema. Dobro je da nam je suparnik bila Australija, a ne primjerice Španjolska, jer je Jakov jedan od stožernih igrača naše obrane.

Ivano Balić nije došao na utakmicu premda je u Madridu. Ne bi ga bilo teško pronaći na tribinama. Jedino ako se dobro zamaskirao.

 - Ivano Balić, Ivano Balić - skandiralo je desetak navijača na samom početku utakmice. Ajde, barem ovoga puta nisu zviždali izborniku.  

- Ivano nije dolazio u hotel, barem ja ne znam da je bio - rekao je Marić.

Teško je vjerovati da se Ivano neće pojaviti barem na jednoj našoj utakmici. Osim ako Dušebajev nema treninge za vrijeme utakmica. Ne bi nas začudilo. Možda dođe i Luka Modrić koji je na poziv izbornika Goluže gledao našu reprezentaciju na olimpijskim igrama u Londonu. Ako smo mi igrali pred dvjestotinjak gledatelja ni Španjolci, domaćini, ne mogu se pohvaliti da su igrali pred punom dvoranom.

Na otvaranju protiv Alžira gledalo ih je 7500 gledatela, a u dvoranu stane 12 000. Organizatori kažu da je “Čarobna kutija” rasprodana samo za utakmicu Španjolska - Hrvatska koja se igra 19. siječnja.

MADRID - Dvorana Magična kutija. Gledatelja 200. Suci: Menezes i Pinto (Brazil)

Sedmerci: Hrvatska 7(4), Australija -.
Isključenja: Hrvatska 4 minute, Australija 12 minuta.
Crveni karton: Najdovski (29, treće isključenje)

HRVATSKA: Ivić (5), Alilović (9), Duvnjak 3, Lacković, Stepančić 3, Kopljar 4, Vori, Horvat 8(2), Vuković 4, Šprem 2, Bičanić 3, Mandalinić 1, Štrlek 1, Čupić 7(2), Musa.

AUSTRALIJA: Latinović (5+3), Karlsson, Jovanović, Pandžo, Calvert, Fletcher 5, Mouncey, Queiroz, Najdovski 1, Gahan, 1 Hedges, Kelly 2, Anderson 2, Abiera, Matić 2, Subotić.

Tijek susreta pogledajte u live-boxu.

 

Ključne riječi

Komentara 3

JA
JackRussell
08:41 13.01.2013.

QuickPlayer@ "poluanonimusa Golužu"...koliko ti godina imaš, 12? Izgleda, nazvati Golužu nekim anonimusom može totalna neznalica, on je za Hrvatsku, za RK Zagreb osvjao medalje, naslove dok je Balić još brisao sline, Goluža je bio i kapetan repke, jedna je od legendi hrvatskog rukometa.

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
09:59 13.01.2013.

Ma sto uzdizete tog Balica,,vidite rezultat i pratite ga dalje,,bez Balica igraju bolje samo da imaju jos pravoga trenera.

PS
PLETER S PLIVE
10:06 13.01.2013.

Izbornik je taj koji odgovara, a nepozivanjem Balića, Goluža je na sebe preuzeo dodatni teret odgovornosti za eventualni neuspjeh. Ovaj podmlađeni sastav je odličan, i mislim da će uz malo sreće napraviti odličan rezultat. Naprijed Hrvati, sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije