Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krije se ime hotela

Hrvatska domaćin u regiji koja vrvi Portugalcima, na njihov praznik

cristiano ronaldo
Reuters/Pixsell
10.06.2013.
u 10:12

Ludnica u Ženevi je i zato što stiže Cristiano Ronaldo. Organizatori u tajnosti drže ime hotela u kojem je Portugal odsjeo, sve u strahu da ga Ronaldovi obožavatelji jednostavno ne okupiraju.

U Ženevi je zavladala velika ludnica zbog dvoboja Hrvatske i Portugala i prema svim predviđanjima na stadionu će biti puno više pristaša Ronalda i društva. Naime, u Ženevi i okolici živi oko 50 tisuća Portugalaca, kažu da ih nigdje izvan Portugala nema više na jednom mjestu. Usto, utakmica se igra na najveći portugalski državni praznik tako da je ovaj dvoboj za njih imperativ. A ludnica u Ženevi je i zato što stiže Cristiano Ronaldo. Organizatori u tajnosti drže ime hotela u kojem je Portugal odsjeo, sve u strahu da ga Ronaldovi obožavatelji jednostavno ne okupiraju. Portugal čak nije ni trenirao dan prije utakmice, stigao je tek navečer. Organizatori dan prije utakmice nisu dobili najavu da će bilo tko od portugalskih zvijezda otkazati.

Naravno, neće na stadionu biti samo Portugalci, u Ženevu stiže, barem su takve najave, i veliki broj naših navijača. U Švicarskoj živi veliki broj Hrvata, nije ni Njemačka daleko tako da će podrška našima ne bi trebala izostati.

Ono što je sigurno, hotel u kojem su naši se ne skriva. Nije potrebno, jer Hrvatska ima Zorana Cvrka, povjerenika za sigurnost. Valjda mu se tako zove funkcija, ma što to značilo. Uglavnom, taj je Cvrk prava faca, ima ga, velik je, baš gromada od čovjeka. Kada ga sretneš u hotelu, gotovo da staneš mirno. Tako je bilo i u hotelu Kempinski. U predvorju velika gužva, stigle neke stjuardese, pa je neki seminar, bilo je predstavnika ljudske rase sa svih kontinenata. I zanimanja. Moja malenkost je predstavljala novinare, kao jedini hrvatski medij dočekali smo naše. I tako, razgovaram s glasnogovornikom Tomislavom Packom, zanimalo me tko je sve od igrača stigao, jer bilo je dosta otkaza. Kad odjednom, iza stupa snažan glas. Cvrk je pozvao glasnogovornika i objasnio mu da ne smije razgovarati s novinarom. Nije "sigurnjaku" smetao nitko sa zemaljske kugle, ali novinar u hotelu...

To je dovoljan razlog za sve alarme. Već sam imao slična iskustva s Cvrkom, odavno se ne pozdravljamo, pa mi se nije ni mogao obratiti i izbaciti me iz hotela. On to inače radi, kada vidi novinare u hotelu u kojem je reprezentacija, dođe onako uspuhan, crven u licu, pomalo znojan i začuje se njegova rečenica: "Dečki, pa znate pravila!". Koja bi mogla vrijediti da Hrvatska zakupi hotel, pa neka otvara, zatvara vrata i radi što ga je volja. Ali, na javnom mjestu, u drugoj državi. Pa taj krši ustavna prava!

>> Izbornik je malo prerano poletio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije