Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadran u Skandinaviji

Hrvati u Malmöu: Sukoba neće biti

'16.01.2011.,Malmo, Svedska - Vecera hrvatskih iseljenika u Svedskoj u Hrvatskom kulturnom drustvu Jadran. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
18.01.2011.
u 09:39

Uh, kakva bi fešta bila da naši dečki osvoje medalju. Ne bi svi ni stali u naš dom, kažu Hrvati nadajući se Balićevu dolasku

Hrvatski novinari bili su ugodno iznenađeni kada su došli u goste u Hrvatski dom Jadran u Malmöu. Dočekali su nas brojni ljudi u kockastim dresovima i tamburaški orkestar uz koji se kasnije plesalo.

– Očekivali smo da će doći barem netko od igrača – čulo se iz mnoštva.

A koje biste to igrače željeli?

 – Balića – ohrabrila se jedna starija gospođa.

Možda i dođe Balić, možda dođu i svi igrači, primjerice proslaviti medalju.

 – Uh, kakva bi to bila fešta. Ne bi svi ni stali u dom – rekli su domaćini.

Prostorije Hrvatskog doma koriste i članovi sestrinskog društva Hrvatska žena, osnovanog 1976.

– I Hrvatsko kulturno društvo Jadran osnovano je tada. Osnovu tadašnjeg društva činila je skupina hrvatskih entuzijasta koji su tvorili mandolinski kvartet. Zanimanje za sudjelovanje u orkestru bilo je veliko i uskoro je orkestar brojio 30-ak članova – rekao je Dean Bazina, glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Malmö.

U Malmöu djeluje i NK Croatia koji trenutačno igra u četvrtoj švedskoj ligi. Nekad je bio drugoligaš. Na jugu Švedske živi oko 25.000 Hrvata. Svi klubovi i društva uvelike organiziraju masovni odlazak na utakmicu između Hrvatske i Srbije. Kažu domaćini da nikakvog sukoba među navijačima neće biti.

– Nije ih bilo ni za vrijeme rata, neće ih biti ni sada – poručili su domaćini i dodali:

 – Vidimo se u petak. Okrenut ćemo nekog janjca.

Ključne riječi

Komentara 6

VA
Vatrenko
11:11 18.01.2011.

Malo nas je al nas ima... Hrvatski Pozdrav u svedsku!!!

FE
febo
11:25 18.01.2011.

Od tih 25 tisuća nek samo 5 tisuća koji mogu dobro vikati odu na finale... , i moglo bi biti vatreno. Ajmo kauboji , ajmo naši šveđani !!!!!

AA
aha-aha
12:46 18.01.2011.

25 tisuca je na jugu :D ali ima ih mnogo i sa sjevera koji ce doci cak i iz Kirune samo da nasi dodu u finale bit ce luuuudoooooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije