Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka IO HNS-a

HNS želi da se igra bez gostujućih navijača, čeka se potvrda policije

\'17.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - 1. HNL, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
18.04.2012.
u 13:17

Na sjednici HNS-a raspravljalo se o prijedlogu Udruge prvoligaša

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza prihvatio je prijedlog Udruge Prve HNL o zabrani odlaska navijača na gostujuće utakmice svojih klubova! Međutim, konačnu odluku donijet će MUP. U četvrtak prijepodne sastat će se predstavnici HNS-a i Ravnateljstva MUP-a RH kako bi potanko analizirali moguće posljedice te nakon toga donijeli i konačnu odluku.

– Ne želimo ići ni u kakvu pustolovinu, stoga je i dogovoren sastanak s MUP-om. Nakon što je IO HNS-a iskazao veliku zabrinutost zbog eskalacije neprimjerenog ponašanja na tribinama i povisivanja tenzija, a u skladu s ranije donesenim akcijskim planom, raspravit ćemo je li zabrana odlaska navijačkih skupina na gostovanja prava mjera koja bi jamčila regularan završetak prvenstva. Postavlja se, naime, pitanje sigurnosti u gradovima: ako navijači (huligani, op. a.) ne budu mogli ući na stadion, postoji mogućnost divljanja po gradskim ulicama. Ako MUP da pristanak, onda ćemo opet vidjeti koje su to visokorizične utakmice u zadnja četiri prvenstvena kola pa će se zabrana odnositi samo na te, a ne na sve utakmice – rekao je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk.

Nakon što se pojavila mogućnost zabrane odlaska na gostovanja, neke su navijačke skupine baš iz inata najavile odlazak u što većem broju, primjerice BBB najavljuje "invaziju na Rijeku". A može li se dogoditi da, primjerice, domaća Armada na svojoj, zapadnoj tribini ugosti Boyse?

– Može! Bilo bi lijepo kad bi navijači oba kluba zajedno gledali utakmicu, neovisno o tome što bi do tog zajedništva dovela ova zabrana! Hm, upitno je tek koliko bi trajalo to "prijateljstvo" te kako bi MUP riješio mogući incident na jednoj tribini... Bilo je, dakako, govora i o bakljama, zaključeno je da zaštitarske tvrtke načelno ne odrađuju dobro svoj posao, ali je isto tako točno da je teško prozivati zaštitare za odgovornost u situaciji kad im neki klubovi ne plaćaju za usluge, odnosno sponzorski "prebijaju" račune.

Na kraju je spomenuto da klubovi imaju pravo žalbi na odluku Komisije za licenciranje do 1. svibnja, a do 10. svibnja znat će se koji su klubovi u konačnici dobili prvoligaške licencije. Prema našim informacijama, već sad ima 12 klubova koji će zadovoljiti kriterije licenciranja pa bi se tako sljedeće sezone ipak igrala najavljena Prva HNL sa 12 klubova. Na ovoj je sjednici bilo 11 članova IO HNS-a, a nije bilo Zdravka Mamića...


Ključne riječi

Komentara 37

Avatar džon vejn
džon vejn
13:38 18.04.2012.

Još jedna ˝fenomenalna˝ ideja Mamića i Vrbanovića. Samo su se malo z..... jer će boysi u subotu na armadinu tribinu :))))))

DA
danijel00
13:48 18.04.2012.

samo cu kopirati jedan komentar... I tako su baklje postale udarni problem dok USKOK istražuje slučajeve mita, korupcije i pronevjere u hrvatskom nogometu, dok se Gorici zabranjuje igrati prvu ligu, dok se Varaždin izbacuje u šestu ligu, dok igrači ne dobivaju plaću po šest mjeseci, dok se donose presude za namještanje utakmica... HNS je krenuo u borbu s navijačima kojima je zabranio gostovanja. Najlakše je obrušiti se na navijače, a ispada kao da je svaka utakmica HNL-a pravo bojište na kojem pada po 50 baklji. Sad su otjerali gostujuće navijače, jedine koji još prate našu ligu. Pitanje je tko će sad dolaziti na stadione...

PA
pan
15:11 18.04.2012.

ne shvacam da radi pojedinaca kaznjavaju sve ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije