Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
švicarska

Hitzfeld: Hrvati, mogli ste i teže stradati

'15.08.20125., Split - Nogomet, Hrvatska - Svicarska. Prijateljska utakmica povodom jubilarne proslave 100 godina HNS-a. . Svicarski izbornik Ottmar Hitzfeld .Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
16.08.2012.
u 21:09

NADMUDRIO HRVATE Očito je da vaši igrači nisu bili pripremljeni na zahtjeve koje je pred njih u tako kratkom vremenu stavio izbornik, kaže Ottmar.

Naletio je Igor Štimac na minu koju mu je postavio iskusni trenerski vuk Ottmar Hitzfeld. Izbornik švicarske reprezentacije uspio je, za razliku od Štimca, svoje igrače uvjeriti da je ova prijateljska utakmica jednako važna kao i natjecateljska.

– Ova nam pobjeda mnogo znači u pripremama za kvalifikacijski okršaj sa Slovenijom u rujnu. Iako će to biti posve različita utakmica od ove u Splitu, način na koji smo pobijedili jaku Hrvatsku dat će mojim igračima dodatno samopouzdanje – govorio je Hitzfeld, nahvalivši najboljeg igrača utakmice Shaquirija i dvostrukog strijelca Gavranovića:

– Bayern je napravio strahovito dobar posao dovođenjem Shaquirija, njegova je nadarenost fantastična. Dao sam mu slobodu u igri, on je to znao iskoristiti na najbolji način, bilo ga je na svakom dijelu travnjaka.

A Gavranović je potvrdio reputaciju opasnog napadača, malo je igrača zabilo Hrvatima dva gola u gostima. Da ste izbornik hrvatske vrste, što biste rekli nakon ove utakmice?

– Eh... Teško je govoriti u nečije ime. Ali, očito je bilo da se hrvatski igrači nisu prilagodili na novi sustav koji je od njih tražio novi izbornik, bilo je premalo pripremnih dana da bi se to realiziralo. Hrvatski igrači doista nisu u optimalnoj formi – rekao je Hitzfeld.

– Znali smo da je Hrvatska napadački jaka, stoga smo napravili čvrsti blok prije zadnjeg obrambenog reda, a od svojih sam mladića tražio da se odmah, čim uzmu loptu, brzo \"prešaltaju\" u napad. I kako je utakmica odmicala, imali smo sve više samopouzdanja, bili smo sve drskiji i to me jako veseli. Funkcionirali smo izvrsno, zabili smo čak četiri gola, a mogli smo i više – bio je brutalno iskren Hitzfeld.  

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka.

Komentara 26

OB
-obrisani-
08:29 17.08.2012.

Da,mogli smo. No ne bojim se za reprezentaciju.U nekim drugim okolonostima moj Hitzfeld drukčije bi tvoja momčad prošla u utakmici.

DU
Deleted user
21:14 16.08.2012.

Za kaznu bi trebalo reprizirati utakmicu na HTV, ali uz komentar Štimca - onako kako je on navikao prije komentirati pa da ga čujemo sad... Gukni golube!

Avatar Topgen
Topgen
22:54 16.08.2012.

Bez trke nema nogometa. A nasi su bili nula u tom segmentu , pola ih je doslo sa plaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije